De mest populära bemanningsföretagen

Publicerad 16 mars 2016
Text: Annika Wihlborg

Dedicare Nurse, NursePartner och Rent a Nurse är de mest välkända bemanningsföretagen för sjuksköterskor. Dessa tre företag toppar också listan när sjuksköterskorna fick ange vilka bemannings­företag de kan tänka sig att arbeta för eller rekommendera till en kollega.

Framtidens Karriär – Sjuksköterska genomförde undersökningen bland ett slumpmässigt urval av sjuksköterskor 25–29 februari 2016.
På frågan vilka bemanningsföretag sjuksköterskorna känner väl till svarade 47 procent Dedicare Nurse, 36 procent svarade NursePartner och Rent a Nurse medan 31 procent svarade Adecco Sjuksköterskebemanning och 18 procent Proffice Care. 30 procent av sjuksköterskorna känner inte till något bemanningsföretag för sjuksköterskor väl.
Vilka bemanningsföretag som sjuksköterskorna kan tänka sig att arbeta för eller rekommendera till en kollega toppas av Dedicare Nurse på 14 procent, strax före NursePartner på 13 procent, Rent a Nurse på 9 procent och Adecco Sjuksköterskebemanning på 7 procent. Övriga bemanningsföretag ligger mellan 0,5 och 4 procent.

Vilka av följande bemanningsföretag känner du till väl?
Vilka av följande bemanningsföretag för sjuksköterskor känner du till väl?
bemanning_graf_1
Vilka bemanningsföretag skulle du kunna tänka dig att arbeta för?
Vilka av dessa bemanningsföretag skulle du kunna tänka dig att arbeta för eller rekommendera till en kollega?
bemanning_graf_2