Presentation

Upplev friheten som resurs­sjuksköterska hos Dedicare

Publicerad 12 oktober 2016

Malin Lindley-Nord, Tove Johansson, Jens Osterman och Stefan Lundström hos Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen
Malin Lindley-Nord, Tove Johansson, Jens Osterman och Stefan Lundström hos Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen
Hos Dedicare har du friheten att själv diktera ditt arbetsliv och din utveckling. Företaget erbjuder en trygg anställning och en mycket konkurrenskraftig lönesituation.

– Jag visste redan då jag var liten att jag på något vis skulle arbeta inom vården. Hela min familj, ganska långt tillbaka dessutom, har varit verksamma inom vården så jag har växt upp med sjukhuspratet och hade tidigt ett intresse för det, berättar resurssjuksköterskan Tove Johansson.
Hon studerade i Blekinge och arbetade ett tag på MAS i Malmö innan hon flyttade till Bergen i Norge och sedan tillbaka till Blekinge för att jobba på akuten i Karlskrona.
– När jag sedan började snegla på Stockholm visste jag att jag ville arbeta som resurssjuksköterska för att även fortsättningsvis få möjligheten att prova på nya inriktningar och nya platser. Det passar mig perfekt, säger hon.

Uppfyllde viktiga kriterier
Efter att ha gjort efterforskningar på flera olika bemanningsföretag och dessutom träffat några stycken stod det klart bortom varje tvivel att det var Dedicare hon ville arbeta med.
– Jag hade några kriterier – jag ville slippa tänka på pension, kollektivavtal, försäkring, semesterersättning och Dedicare hade allt sådant inräknat. Jag blev dessutom häpen av mängden och variationen på uppdragen och lockades av möjligheten att kunna arbeta i Norge igen.

Imponerades av lönen
Toves kollega, resurssjuksköterskan Jens Osterman, nickar medhåll men säger att för honom var också lönen och den personliga kontakten med Dedicare en avgörande faktor.
– Jag imponerades verkligen av hur konkurrenskraftig lönen är och min konsultchef var – och är – oerhört öppen och engagerad. Liksom Tove pratade jag med några andra företag först, men ingenting kändes rätt innan Dedicare, säger Jens, som började sin bana inom vården med att köra sjuktransport inom hela Stockholms län.
Han utbildade sig till sjuksköterska i Helsingfors och arbetade inom psykiatrin i Finland i tre år. Då han skulle flytta tillbaka till Sverige kände han att han ville prova lite olika inriktningar och då passade jobbet som resurssjuksköterska strålande.
– Jag ville ha mer somatisk erfarenhet och bad om att få arbeta på ett och samma ställe under den första tiden och det visade sig inte vara några som helst problem. Det är en av de bästa aspekterna med att arbeta för Dedicare – här finns alla möjligheter! Vill man byta uppdrag ofta kan man det, vill man stanna på samma ställe går det lika bra. Det ger en frihetskänsla.

Trygg och flexibel anställning
Både Tove och Jens rekommenderar helhjärtat andra sjuksköterskor att arbeta som resurssjuksköterskor. De tipsar om att man bör ha några års erfarenhet för att känna sig riktigt trygg men poängterar att man lär sig oerhört mycket, oerhört snabbt.
– Många funderar nog på att arbeta som resurspersonal men vågar inte. Men vi har aldrig varit oroliga för att inte ha ett uppdrag utan Dedicare är precis lika tryggt som en traditionell anställning, men ger både större valfrihet och bättre lön. Det är verkligen värt att prova, avslutar de.

Hitta ditt drömjobb med Dedicare
Hos Dedicare är valfriheten i centrum. Förutom möjligheten att själv välja sina arbetstider och sin arbetsplats erbjuder företaget en mängd olika alternativ kring exempelvis anställningsform.
– Vi erbjuder allt från timanställning och visstid till garantianställning och möjligheten att agera underleverantör med sitt eget företag. Du behöver aldrig vara rädd för att det inte ska finnas uppdrag, då vi har ramavtal med alla svenska landsting, över 100 kommuner och många privata vårdgivare, inklusive försäkringsbranschen och företagshälsovården, berättar Dedicares vd, Malin Lindley-Nord.
Hon får medhåll av konsultchefen Stefan Lundström som understryker att det är oerhört viktigt att välja ett auktoriserat bemanningsföretag för att få samma trygghet som vid en traditionell anställning.
– Hos Dedicare fungerar allt som du är van vid – du får din tjänstepension inbetald, du omfattas av en bra försäkring och du får semesterersättning. Dessutom har vi ett ordentligt kollektivavtal. Detta är något du som sjuksköterska alltid bör kolla upp då du ser dig om efter ett konsultföretag, annars riskerar du att råka illa ut, säger han.
Att börja arbeta på Dedicare är ett utmärkt karriärval och förutom att det är oerhört lärorikt ger det också möjligheten för resurssjuksköterskorna att hitta sin egen nisch. Det är inte ovanligt att konsulterna hittar sina drömjobb genom Dedicares uppdrag.

Dedicare AB
Dedicare AB är ett framgångsrikt bemanningsföretag i vårdbranschen som startade sin verksamhet redan 1996. Företaget hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och annan personal inom vården. Tjänsterna inkluderar allt från att förse privata och offentliga vårdgivare med enstaka vikarier över dagen till att bemanna hela avdelningar, enheter eller operationsteam. Idag bemannas vården både i Sverige och i Norge av Dedicare.

Dedicare Nurse
Sankt Eriksgatan 44, 5 tr
112 34 Stockholm
Tel: 08-555 656 40
E-post: nurse@dedicare.se
www.dedicare.se/nurse

www.dedicare.se/nurse