Presentation

Flexibilitet, frihet och god lön – mitt val föll då på Dedicare!

Publicerad 15 mars 2017

Anahita Rezvani, konsult och Caroline Lingstedt, konsultchef hos Dedicare i Göteborg. Foto: Patrik Bergenstav
Anahita Rezvani, konsult och Caroline Lingstedt, konsultchef hos Dedicare i Göteborg. Foto: Patrik Bergenstav
Efter nio år i yrket som sjuksköterska kände Stefan Harde att han ville göra något nytt och prova på livet som konsult.
– Jag ville ha allt, bra kontaktperson, spännande uppdrag, flexibilitet, frihet och en god lön. Efter att ha gjort en grundlig research bland bemanningsföretagen, föll valet på Dedicare eftersom de även har kollektivavtal med allt vad det innebär.

Anna Wolmhag konsultchef, understryker vikten av att ha kollektivavtal. Det är viktigt att man som konsult känner en trygghet vilket vi kan erbjuda i form av pensionsparande, försäkring till och från arbetsplatsen samt under arbetstiden.
Stefan Harde arbetar nu som konsult på Dedicare och varierar sitt arbete mellan flera olika uppdragsgivare till Dedicare.
– Min konsultchef vet att jag blir uttråkad om jag är mer än ett halvår på samma ställe. Dedicare ger mig chansen att variera mellan olika uppdrag vilket ger mig omväxling och ständigt nya utmaningar.

Utvecklande
Tone Undvall sökte sig efter drygt ett år inom landstinget till Dedicare.
– Jag hade bestämt mig för att göra en långresa och valde Dedicare eftersom jag inte ville binda upp mig och för att det var bättre betalt, det skulle helt enkelt gå snabbare att spara ihop till resan.
När vi möts har Tone precis kommit hem från en halvårslång resa till Kina.
– För mig är det perfekt att jobba mycket i perioder för att sedan kunna resa iväg och ändå ha ett jobb som väntar när jag kommer hem.
Stefan flikar in att jobbet som konsultsjuksköterska också är väldigt utvecklande.
– Jag har till exempel varit inom området neurologi i både Ystad, Trelleborg, Malmö, Lund och Helsingborg. Det är extremt lärorikt att se skillnaderna och där jag både kan lära nytt och föra kunskap vidare.
Anna Wolmhag bekräftar att Dedicare har avtal med ett stort antal sjukhus, regioner och kommuner.
– Min uppgift är att se till våra sjuksköterskors önskemål och behov och uppmuntra dem till att prova ett nytt område. Uppdrag finns inom alla olika inriktningar och specialiteter.

Alla förutsättningar
För Anahita Rezvani var det en flytt som fick henne att söka sig till Dedicare.
– När familjen flyttade till Göteborg sökte jag mig till Dedicare för att få tillfälle att prova på lite olika verksamheter. Efter ett drygt halvår som konsult konstaterar Anahita att det var ett riktigt beslut.
Idag arbetar Anahita på en hjärtavdelning som hon har största erfarenhet av.
– De har ansträngt sig för att hitta ett uppdrag som passar just mig och jag uppskattar verkligen att Dedicare lyckats få fram precis ett sådant jobb som jag önskade.
Caroline Lingstedt, som är Anahitas konsultchef i Göteborg understryker vikten av att hitta rätt uppdrag som både uppfyller konsultens önskemål och som matchar kundernas krav på erfarenhet och kompetens.
– Vi arbetar hårt för att våra sjuksköterskor ska ha en tät och nära kontakt med oss konsultchefer. Det är viktigt att vi följer upp deras placering och att de inte känner sig bortglömda när de är ute och jobbar.
För att trivas som bemanningssjuksköterska är det, enligt både Caroline och Anahita, viktigt att vara flexibel och kunna ta seden dit man kommer.
– Som konsult hoppar du in med kort varsel, kastas in i verksamheten och förväntas jobba från dag ett. Därför är det viktigt att man känner sig trygg i sin sjuksköterskeroll och inte är rädd för att prova nya saker.
Att arbeta som konsult på Dedicare Nurse är utvecklande och du lär dig ständigt nya saker. Du får möjlighet att prova på nya arbetsplatser och variera dig mellan olika inriktningar vilket innebär att du ständigt utvecklas i din profession som sjuksköterska säger Caroline, sjuksköterska och konsultchef.

Tone Undvall, konsult, Stefan Harde, konsult och Anna Wolmhag, konsultchef hos Dedicare i Malmö. Foto: Caroline Jacobsen
Tone Undvall, konsult, Stefan Harde, konsult och Anna Wolmhag, konsultchef hos Dedicare i Malmö. Foto: Caroline Jacobsen
Dedicare Nurse
Dedicare AB är ett framgångsrikt bemanningsföretag i vårdbranschen som startade sin verksamhet redan 1996. Företaget hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och annan personal inom vården. Tjänsterna inkluderar allt från att förse privata och offentliga vårdgivare med enstaka vikarier över dagen till att bemanna hela avdelningar, enheter eller operationsteam. Idag bemannas vården både i Sverige och i Norge av Dedicare.
Dedicare ska förse marknaden med den kompetens som, tillfälligt eller permanent, tillgodoser behovet av kvalificerad personal inom vård, socialt arbete och pedagogik till bästa pris.
Dedicare ska på ett ansvarsfullt och hållbarhet sätt bidra till människors hälsa, utveckling och livskvalitet.

Dedicare Nurse
Sankt Eriksgatan 44, 5 tr
112 34 Stockholm
Tel: 08-555 656 40
E-post: nurse@dedicare.se
www.dedicare.se/nurse

www.dedicare.se/nurse