Presentation

Lite personligare hos Anycare

Publicerad 11 oktober 2017

Systrarna Angelica och Alexandra Hast ser bara fördelar med att arbeta hos Anycare. Foto: Per Groth
Systrarna Angelica och Alexandra Hast ser bara fördelar med att arbeta hos Anycare. Foto: Per Groth
Anycare är ett Västeråsbaserat bemanningsföretag med verksamhet i Sverige från norr till söder med fokus på Mälardalen, som utmärker sig genom att erbjuda en personligare och mer flexibel arbetssituation för sina sjuksköterskekonsulter.

För systrarna Alexandra och Angelica Hast låg yrket som sjuksköterska inledningsvis inte högst på listan, men redan efter ett år inom arbetslivet insåg de att det var människor de ville arbeta med då de kände en önskan efter att få hjälpa andra.
– Jag var inställd på att arbeta med människor och känna att jag gjorde skillnad i mitt yrke och därför kändes sjuksköterska som ett självklart val. Det är dock först efter att jag tagit steget till att bli sjuksköterskekonsult hos Anycare som jag på allvar känner att jag utvecklas och har en arbetssituation och arbetstider som jag verkligen trivs med, berättar Alexandra.

Mån om sina anställda
Båda arbetade tidigare inom landstinget och hann med flera olika ansvarsområden, men kände i slutänden att de inte fick respons på sitt hårda arbete.
– Jag har ett stort engagemang när det kommer till utveckling och förbättring av arbetsplatsen, men jag upplevde inte att mitt engagemang togs tillvara. Ett hårt arbete ges inte gehör eller avspeglas i lönen. Det var en av flera anledningar till att jag sökte mig till Anycare – här är man verkligen mån om sina anställda, får snabb återkoppling och kontinuerlig uppföljning av chefen. Jag fick ett gott intryck redan från början, säger Angelica.

Bara fördelar hos Anycare
Båda är överens om att den bättre ersättningen är en positiv aspekt med att arbeta som bemanningssjuksköterska, men möjligheten att styra sina arbetstimmar genom önskeschema, att få prova olika roller och enheter samt att kunna utbilda sig vid sidan om arbetet har också varit avgörande.
– Idag är vi båda operationssjuksköterskor, men eftersom vi är nöjda med ett fritt arbetsupplägg och högre lön som konsulter så har vi valt att inte ta fast anställning inom vår nya specialistutbildning. På Anycare är vi en sammansvetsad grupp trots att vi inte arbetar på samma arbetsplats. Vi blir regelbundet bjudna på afterwork vilket gör att vi kan känna oss uppskattade och får möjlighet till att ha roligt även utanför arbetstid. Frågan för oss är varför vi alls skulle gå tillbaka till fast anställning – som vi ser det finns det bara fördelar med att arbeta hos Anycare, avslutar de.

Anycare AB
Anycare AB inriktar sig på uthyrning av leg. sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor till offentlig sektor och privata vårdgivare. Förutom yrkes- och ansvarsförsäkringar har våra konsulter även tjänstepension och ersättning vid sjukdom. Hos oss lönar det sig att vara lojal och ta hand om sin egen hälsa, därför erbjuder vi förmånlig lojalitetsbonus och friskvårdsbidrag till kontinuerligt arbetande konsulter.

Anycare AB
Tel: 0705-67 56 48
E-post: info@anycare.se
www.anycare.se