Presentation

Utvecklande arbete i trivsam miljö

Publicerad 11 oktober 2017

Victoria Sjöberg, IVA-sjuksköterska och Tobias Bäckström, röntgensjuksköterska vid Lycksele lasarett. Foto: Marcus Bäckström
Victoria Sjöberg, IVA-sjuksköterska och Tobias Bäckström, röntgensjuksköterska vid Lycksele lasarett. Foto: Marcus Bäckström
– Att arbeta på ett mindre sjukhus innebär att man får arbeta i framkant av sin kompetens. Trycket är inte alltid så högt, men när tempot stiger är det viktigt att vara kompetent och förberedd på allt, säger Victoria Sjöberg, IVA-sjuksköterska vid Lycksele lasarett.

Victoria Sjöberg tog sin sjuksköterskeexamen för sju år sedan. Idag är hon specialistutbildad IVA-sjuksköterska på Lycksele lasarett.
– Jag arbetade tidigare med intensivvård på ett större sjukhus men sökte mig hit för 1,5 år sedan. En stor skillnad är att man blir bredare i sin kompetens och att det inte är lika hög belastning som på ett större sjukhus.
Tobias Bäckström har en lite annorlunda bakgrund. Efter många år som undersköterska på ett demensboende sadlade han om och utbildade sig till röntgensjuksköterska. På Lycksele lasarett har han fått en bra start i yrket.
– Här finns många kunniga kollegor som också är duktiga pedagoger. Det är ett lite lugnare inlärningstempo här än i en stor verksamhet, ett bra ställe att börja på.

Många möjligheter
Victoria bekräftar att belastningen varierar i jämförelse med ett större sjukhus.
– Fördelen är att du har tid att förkovra dig inom din profession och möjligheterna till utveckling är goda. Jag har under våren gått utbildningar och övat för att kunna jobba pre-hospitalt som IVA-sjuksköterska på helikoptern. Det är något jag uppskattar mycket och som skänker spänning och ger variation i vardagen.
Även Tobias uppskattar utvecklingsmöjligheterna som erbjuds.
– Trots att jag är så ny fick jag till exempel åka till Linköping och delta på Röntgenveckan för att ta del av de senaste rönen inom området. Sjukhuset satsar stort och bilddiagnostiken utvecklas snabbt, vi ska bland annat få nya datortomografer och ett helt nytt skelettlabb i verksamheten. Det händer oerhört mycket vilket skapar en trivsam, positiv och dynamisk miljö att arbeta inom. Dessutom är Lycksele en trevlig stad att bo i, inte minst om man gillar djur och natur. Här är nära till allt.

Lycksele lasarett
Lycksele lasarett är ett akutsjukhus med en viktig geografisk placering centralt i Västerbottens län. Upptagningsområdet med cirka 40 000 invånare är till ytan lika stort som Schweiz.

Lycksele lasarett
Hedlundavägen 11
Tel: 090-785 00 00
www.vll.se