Presentation

”De värnar om min yrkesstolthet”

Publicerad 13 mars 2018

Petra Granlund, konsultchef och Christina Stenvaller-Jönsson, bemannings­sjuksköterska på AddUs Care.
Petra Granlund, konsultchef och Christina Stenvaller-Jönsson, bemannings­sjuksköterska på AddUs Care.
För två år sedan började Christina Stenvaller-Jönsson att arbeta som bemanningssjuksköterska på AddUs Care. Idag uppskattar hon den stora friheten att själv kunna välja arbetstider och uppdrag samt den nära kontakten med sin konsultchef.

Det var längtan efter en större frihet och variation, i kombination med att få använda sina kunskaper och sin kompetens på bästa sätt, som gjorde att hon valde att söka sig till bemanningsföretaget AddUs Care.
– Jag kände direkt att det fanns en stor seriositet och en ärlig vilja att lyssna på mig och värna om min yrkesstolthet, säger Christina.
Hon har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska inom cancervård, akutsjukvård och primärvård. När hon började på Addus Care fick hon i nära samarbete med sin konsultchef möjlighet att välja i vilken omfattning hon ville arbeta och även var och när.
– De tog stor hänsyn till mina önskemål, det var rena himmelriket. Jag har valt att i huvudsak arbeta som bemanningssjuksköterska inom primärvården, även om jag skulle kunna välja att arbeta inom skolhälsa, på sjukhus eller i kommunen.
Med sin kunskap och långa erfarenhet är hon trygg i sin yrkesroll och känner sig ofta uppskattad när hon åker ut på sina uppdrag.
– Jag återkommer ofta till samma arbetsplatser och upplever verkligen att både kollegor och kunder värdesätter min kompetens. Jag ser det som att jag kan bidra och stötta den befintliga verksamheten när det finns ett behov. Och jag får fortsätta arbeta med det jag älskar.

Långsiktigt och hållbart
Petra Granlund har även hon en lång erfarenhet av att arbeta som sjuksköterska. För cirka två år sedan började hon som konsultchef på AddUs Care och ansvarar idag för bemanningen av sjuksköterskor i Västra Götalands­regionen.
– Just för att vi är ett mindre bemanningsföretag kan vi ha en närmare kontakt med våra sjuksköterskor. Oavsett om de är garanti- eller behovsanställda utgår vi från när de vill arbeta, var de geografiskt vill arbeta och om de vill arbeta inom primärvård, sjukhus eller kommun.
I större bemanningsföretag krävs i regel att sjuksköterskor måste vara aktiva för att få uppdrag.
– Vi jobbar mer långsiktigt. Som konsultchef har vi koll på tillgängligheten och jobbar medvetet med att tillhandahålla uppdrag i den utsträckning som sjuksköterskan vill. Vi satsar även på fortbildning av våra konsulter. Det tror vi leder till en högre kvalitet och bättre kontinuitet för såväl sjuksköterska som vårdgivare, säger Petra.
Det finns en stor efterfrågan på de konsulter som arbetar hos AddUs, menar hon.
– För oss är det helt avgörande att vi kan bemanna med hög kvalitet och kompetens. Det är jätteviktigt. Och våra sjuksköterskor är väldigt uppskattade av våra kunder.

AddUs Care – Vi får det att klaffa!
Tillräcklig små för att ge dig ett personligt engagemang som leder till uppdrag du gillar. Vi förser vården med personal inom primärvård, sjukhus och kommun inom hela landet. AddUs Care bemannar med läkare, sjuksköterskor och socionomer. Vi är auktoriserat bemanningsföretag och medlemmar i Bemanningsföretagen.

AddUs Care
Götabergsgatan 18
411 34 Göteborg
Tel: 031-711 17 17
E-post: info@addus.se
www.addus.se