Presentation

Utvecklas och trivs på kvinnokliniken eller geriatriken i Region Kronoberg

Publicerad 13 mars 2018

Carita Sturesson, Stina Bergkvist och Anna Wästergård trivs på akutgeriatriken och kvinnokliniken i Region Kronoberg. Foto: Martina Wärenfeldt
Carita Sturesson, Stina Bergkvist och Anna Wästergård trivs på akutgeriatriken och kvinnokliniken i Region Kronoberg. Foto: Martina Wärenfeldt
Vill du ha ett arbete där du som är sjuksköterska eller barnmorska verkligen kan göra skillnad och jobba i nära team där din kunskap och kompetens tas tillvara och uppskattas? Välkommen till akutgeriatriken och kvinnokliniken i Region Kronoberg, som erbjuder spännande karriärvägar och arbetsuppgifter!

– Inom akutgeriatriken får jag verkligen använda min kompetens och jobba med en komplex diagnosbild och helhetsperspektiv. Våra patienter är ofta sköra och multisjuka och jag känner att jag gör skillnad för både dem och deras anhöriga. Jag brinner för det här arbetet, berättar Stina Bergkvist, som är sjuksköterska på akutgeriatriken på Centrallasarettet i Växjö.
Stina blev färdig sjuksköterska 2013 och planerar att så småningom utbilda sig till specialistsjuksköterska inom vård av äldre. Då har hon möjlighet till en utbildningstjänst inom regionen och att läsa vidare med full lön.
– Vi har även ett utbud av andra utbildningsmöjligheter på akutgeriatriken, med allt från föreläsningar till kurser, säger hon.

Valmöjligheter som barnmorska
Två andra som också brinner för sina jobb är barnmorskorna Anna Wästergård och Carita Sturesson, båda med mångåriga karriärer inom Region Kronoberg. Anna har arbetat på BB-förlossningen i Växjö i 27 år.
– Det är ett fantastiskt jobb som jag aldrig tröttnar på. Jag får vara delaktig i vad som ofta är den största händelsen i en kvinnas liv och ingen dag är den andra lik. Det är otroligt stimulerande, säger hon.
Carita blev färdig barnmorska 2005 och efter flera år på förlossningen arbetar hon nu i öppenvården på en barnmorskemottagning.
– Som barnmorska har man så många olika valmöjligheter. Det är ett väldigt brett område och vi följer kvinnorna genom livets alla skeden. Jag trivs enormt bra, säger hon.
Carita och Anna talar varmt om barnmorskans yrkesroll. Barnmorskan har ett stort ansvar och möjligheter till självständiga beslut genom hela kvinnans normala graviditet, förlossning och eftervård.
Carita, Anna och Stina framhåller att både akutgeriatriken och kvinnokliniken har starka, kompetenta team och strukturerade introduktionsprogram och mentorer för nyutbildade sjuksköterskor och barnmorskor. Dessutom är det lätt att trivas i såväl Växjö som på Centrallasarettet:
– Både staden och sjukhuset är precis lagom stora. Här finns det mesta, samtidigt som det är litet nog för att man lätt ska lära känna varandra och känna sig hemma.

Region Kronoberg, Kirurgi-, kvinno- och barncentrum
I Region Kronoberg finns två akutsjukhus: Ljungby lasarett och Centrallasarettet i Växjö. Sjukhuset i Växjö har även en barnakut.
Kirurgi-, kvinno- och barncentrum Region Kronoberg är ett av sex centrum som omfattar alla opererande specialiteter samt anestesi, öron, hud, barn- och kvinnosjukvård.
Här arbetar cirka 1 500 av regionens totalt 5 900 medarbetare.
Tillsammans arbetar vi för att nå visionen ”Ett gott liv i ett livskraftigt län”.

Kirurgi-, kvinno- och barncentrum
Region Kronoberg
Nygatan 20
352 31 Växjö
Tel: 0470-58 80 00
www.regionkronoberg.se