Presentation

Din sjuksköterskelegitimation tar dig vart du vill!

Publicerad 10 oktober 2018
Tobias Sundell, konsultchef, Elin Fredriksson, sjuksköterska och Kerim Ullman Önener, sjuksköterska på Dedicare. Foto: Johan Marklund
Tobias Sundell, konsultchef, Elin Fredriksson, sjuksköterska och Kerim Ullman Önener, sjuksköterska på Dedicare. Foto: Johan Marklund

Dedicare är ett av de tveklöst största bemanningsföretagen, med verksamhet över hela Sverige och Norge. Dedicare är mycket måna om sina sjuksköterskor, och om att erbjuda en stöttande arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, stor frihet och trygga villkor.

Konsultchefen Tobias Sundell kom direkt till Dedicare efter utbildningen till personalvetare i Linköping. Han började inom företaget som rekryterare men är sedan 2,5 år konsultchef.
– Det har varit en superspännande resa som inneburit en omfattande breddning av min kompetens och min roll här på Dedicare. Vi verkar i en växande bransch och finner stolthet i att vara den ledande aktören inom området, såväl nu som framöver.
Inom Dedicare finns en lång erfarenhet av bemanning och en förståelse för såväl kundernas som konsulternas förutsättningar och behov. Det är centralt att alla ska kunna känna en trygghet i att arbeta hos Dedicare och därför finns täckande kollektivavtal, tjänstepension, semesterersättning och sjukpenning på plats.
– Dessutom har vi ramavtal med de flesta svenska och norska kommuner och en mängd privata aktörer i båda länderna, så inte nog med att det är lätt att hitta matchande uppdrag utan det finns också fantastiska möjligheter till att utmanas och våga testa nya saker och se nya platser. För de som vill kan man till och med åka på en ”jobbsemester”, där man accepterar uppdrag eller arbetspass på de platser där man vill semestra, för att på så vis kunna förlänga semestern och ta med sig familjen. Kort sagt kan man arbeta i stort sett var man vill!

Personlig kontakt med konsultchefen
Företaget lägger stor vikt vid tillgänglighet, och konsulterna kan alltid få backning från sin konsultchef, oavsett om det gäller sin arbetssituation eller att helt enkelt gå ut och äta lunch ihop. Dedicare anordnar även konsultträffar och utbildningstillfällen för att konsulterna ska få en chans att lära känna sina kollegor.
– Varje konsult har en personlig konsultchef hos Dedicare, och det är via kontakten med den som uppdragen förmedlas. Vi försöker lyssna, stötta och finnas till hands för att bolla idéer, svara på frågor eller bara småprata. Vi är övertygade om att den nära kontakten är den största faktorn till varför våra konsulter trivs så bra hos oss, och till att de vågar utmana och bredda sig själva i sitt yrke, säger Tobias.

Frihet och valmöjligheter i centrum för konsulter
Elin Fredriksson och Kerim Ullman Önener utbildade sig samtidigt till sjuksköterskor i Örebro. Efter examen 2012 jobbade de på olika håll, men nu har de åter hamnat på samma plats som konsulter hos Dedicare.
– Det handlar mycket om den frihet och de valmöjligheter man har som konsult. Det kan tyckas motsägelsefullt, men jag har större möjligheter att påverka idag än jag hade förut. Här kan jag själv avgöra hur och var jag vill arbeta och jag lär mig oerhört mycket på varje enskild arbetsplats. Det är kunskaper som jag sedan för med mig till nästa uppdrag, berättar Elin, som har riktat in sig på barnonkologi och barnkirurgi. Hon har hunnit prova flera olika bemanningsföretag innan hon äntligen kom till Dedicare.
Hon får medhåll av Kerim, som kom in på sjuksköterskeyrket efter att ha gjort sin värnplikt som sjukvårdsgruppchef. Även han uppskattar chansen till att utvecklas och lära sig nya saker.
– Jag gillar att få utvecklas snabbt, och jobbet som konsult är en perfekt plattform för att prova olika arbetsplatser och olika uppdrag. Det blir aldrig tråkigt och det är skönt att veta att det alltid finns gott om uppdrag. Till skillnad från Elin är det här mitt första konsultjobb, men jag visste precis vart jag ville – Dedicares storlek och deras satsningar på kollektivavtal och tjänstepension gav ett oerhört proffsigt intryck och upplägget har varit helt felfritt sedan jag kom hit.

Konceptet ”jobbsemester” lockar
Både Kerim och Elin är intresserade av möjligheterna att arbeta i Norge eller ta jobbsemester, men ännu har de inte hunnit komma till skott.
– Jag ser fram emot att få uppleva andra platser och städer, inte minst eftersom man hela tiden har Dedicare i ryggen som stöttar och hjälper till med det praktiska. Jag skaffade mig en norsk sjuksköterskelegitimation tidigt efter min utbildning, just av den anledningen, säger Kerim.
– Ja, jobbsemester är rena drömmen och är verkligen en spännande möjlighet. Som bemanningskonsult behöver man vara lite trygg i sig själv och ganska flexibel, men det är verkligen så väldigt roligt och lärorikt. Jag tror dessutom att man växer mycket som person av att regelbundet byta miljö, kollegor och patientgrupper. Det är definitivt något jag skulle rekommendera andra, avslutar Elin.

Vill du bli en av oss? Besök oss gärna för mer information och intresseanmälan: https://www.dedicare.se/nurse/lediga-uppdrag/intresseanmalan/

Dedicare Nurse
Dedicare AB är ett framgångsrikt bemanningsföretag i vårdbranschen som startade sin verksamhet redan 1996. Företaget hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och annan personal inom vården. Tjänsterna inkluderar allt från att förse privata och offentliga vårdgivare med enstaka vikarier över dagen till att bemanna hela avdelningar, enheter eller oper-ationsteam. Dedicare erbjuder goda anställningsvillkor, stora möjligheter till kompetensutveckling och stor flex-ibilitet. Idag bemannas vården både i Sverige och i Norge av Dedicare.

www.dedicare.se/nurse

Dedicare Nurse