Presentation

Gedigen introduktion på Neonatal-IVA i Linköping

Publicerad 10 oktober 2018

Lina Gedda, Simon Danielsson och Kinna Normelli på Neonatal-IVA i Linköping. Foto: John Sandlund
Lina Gedda, Simon Danielsson och Kinna Normelli på Neonatal-IVA i Linköping. Foto: John Sandlund
Neonatal-IVA vid H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping erbjuder en uppsjö av olika utvecklingsmöjligheter. Förutom ett gediget introduktionsprogram och ett omfattande mentorsprogram är arbetsmiljön på avdelningen oerhört mångsidig och lärorik.

Kinna Normelli har varit sjuksköterska i 28 år, och 18 av dem har hon spenderat på Neonatal-IVA i Linköping. Hon berättar att den avgörande faktorn för att hon är kvar än idag är den stora bredden på arbetet.
– Det finns så oerhört många olika vägar att gå – de som vill kan fördjupa sig inom intensivvården, medan andra kanske föredrar att inrikta sig på familjevården eller den neonatala hemsjukvården, vilket är mitt stora intresse. Vi hjälper barnen att tryggt slussas ut från avdelningen för att i stället vårdas den sista tiden i hemmet, med stöd från oss sjuksköterskor. Det blir mycket eget arbete och stora möjligheter att vidareutvecklas, säger Kinna, som har specialistutbildat sig inom bland annat NIDCAP, neonatologi och intensivvård.

Prestigelös stämning
Kinna får medhåll från kollegan Simon Danielsson, som tidigare har arbetat som barnsjuksköterska bland annat i England och Göteborg.
– Jag kom hit i augusti förra året och upplevde att den 12 veckor långa introduktionen var gedigen och gav en bra plattform att stå på. Två av dessa veckor ägnades åt teori och i kombination med de två mentorer som tilldelades kände jag att många frågetecken rätades ut. Inte minst var det skönt att kunna bolla idéer, dela erfarenheter och resonera kring sådant som uppstod i vardagen. Dessutom är stämningen här trevlig och prestigelös, något jag tycker är positivt, säger han.

Uppmuntrar fortbildning
För intensivvårdssjuksköterskan Lina Gedda har arbetet på avdelningen inneburit en snabb utvecklingskurva och möjligheten att ta sig an nya, spännande uppgifter.
– Oavsett vad man inriktar sig på är det hela tiden familjen och barnet som är i fokus och jag lär mig något nytt varje dag. Avdelningen uppmuntrar dessutom fortbildning; när jag specialistutbildade mig inom intensivvård fick jag till exempel göra det via en utbildningstjänst. Dessutom är jag med i vårt neonatala transportteam, och det är en intressant och utmanande variation i arbetet. Det har verkligen varit utvecklande, avslutar hon.

Jobba med oss – Klicka här!

Neonatal-IVA i Linköping
Nu har Neonatal-IVA utökat sin verksamhet med två intensivvårdsplatser och behöver därför rekrytera fler medarbetare. Det är en spännande arbetsplats med en stabil och trygg arbetsgrupp som bedriver högspecialiserad intensivvård i kombination med familjevård, där barnen samvårdas med sina föräldrar. Välkommen att höra av dig.

Frida Carlzon, rekryteringsansvarig
Tel: 010-103 10 21
E-post: frida.el.karlsson@regionostergotland.se
www.regionostergotland.se