Presentation

Många möjligheter för sjuksköterskor inom rättspsykiatrin i Skåne

Publicerad 10 oktober 2018

Eva Andersson, Charlotte Skutta och Anna Löf på Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg. Foto: Ramona Bach
Eva Andersson, Charlotte Skutta och Anna Löf på Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg. Foto: Ramona Bach
– Jag hade aldrig arbetat inom psykiatrin och visste inte riktigt vad som väntade. Men faktum är att jag stortrivs, sammanhållningen är fantastisk, säger sjuksköterskan Anna Löf som efter 18 år inom åldringsvården sökte sig till Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg.

Rättspsykiatrin i Region Skåne erbjuder spännande karriärmöjligheter för sjuksköterskor. Verksamheten präglas av ett nära samarbete i sammansvetsade, kompetenta team i en förtroendefull och trygg miljö. Charlotte Skutta började på Rättspsykiatriskt centrum i våras.
– Jag kommer närmast från en tjänst inom företagshälsovården och har inte ångrat en sekund att jag vågade ta steget. Det är kul att vara en del av ett bra team.
Som ny i verksamheten fick Charlotte en gedigen introduktion.
– Jag fick gå bredvid i början och gick bland annat en TERMA-utbildning med fokus på hur man terapeutiskt bemöter aggressivitet och oro. Våra patienter är dömda till vård men säkerheten är hög och jag känner mig alltid trygg på jobbet, sammanhållningen är en viktig del av den känslan.
Eva Andersson nickar instämmande. Hon är psykiatrisjuksköterska med lång erfarenhet av yrket.
– Faktum är att jag gick i pension förra året men kommit tillbaka på deltid. Förutom arbetet i den dagliga vården på intaget har jag numera även ett kvalitetsuppdrag i verksamheten.

Nya lokaler
En stor fördel med att arbeta inom rättspsykiatrin är att vården generellt sett har goda resurser. Lokalerna i Trelleborg är nybyggda och väl anpassade för den verksamhet som bedrivs.
Anna Löf framhåller dock kollegorna som den största och viktigaste faktorn bakom arbetstrivseln.
– Här finns både trevliga arbetskamrater och en utvecklande miljö. Man vet aldrig vad nästa dag har att erbjuda.
Främsta tjusningen med jobbet, säger Eva, är förstås att se patienterna bli bättre.
– Eftersom vi arbetar på intaget, avdelning 1, träffar vi inte patienterna så länge, men på andra enheter kan personalen följa dem under lång tid, se när det vänder och vara med ända fram tills de är redo att gå vidare i sina liv och slussas ut i öppenvården. Oavsett avdelning är det ett stimulerande och mycket givande arbete.

Vi söker nu sjuksköterskor till Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg, Läs mer och ansök här

Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg
Vårt nya rättspsykiatriska centrum i Trelleborg är en anläggning för specialiserad rättspsykiatrisk vård, forskning och utbildning. På Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg bedrivs heldygnsvård som kompletteras med öppenvårdsmottagningar i Malmö, Helsingborg och Hässleholm. Hos oss arbetar ungefär 140 personer, här bedrivs även utbildning och forskning kopplad till olika vårdutbildningar i regionen.
www.skane.se