Presentation

Utvecklande miljö med spännande verksamhet lockar sjuksköterskor

Publicerad 10 oktober 2018
Johanna Berglund, sjuksköterska och Åsa Persson, specialistsjuksköterska på hjärtavdelning 46 vid Sunderby sjukhus. Foto: Viveka Österman
Johanna Berglund, sjuksköterska och Åsa Persson, specialistsjuksköterska på hjärtavdelning 46 vid Sunderby sjukhus. Foto: Viveka Österman

Stimulerande arbetsuppgifter, utvecklande miljö och trevliga kollegor. Tre tunga skäl för att jobba på hjärtavdelning 46 vid Sunderby sjukhus utanför Luleå.
– Trots 40 år i yrket går det inte en dag utan att jag lär mig något nytt, säger Åsa Persson, sjuksköterska.

Åsa Persson, specialistsjuksköterska i både anestesi och intensivvård, har lång erfaret av yrket. Under sin 40 år långa karriär har hon delat sin tid mellan arbete på hjärtintensiv och IVA, men för sex år sedan växlade hon in på ett nytt spår.
– Jag ville arbeta på en vårdavdelning innan det var dags att gå i pension och sökte mig därför till hjärtavdelning 46, ett val jag inte ångrat. Här kan jag följa patienterna på ett helt annat sätt än inom intensivvården.
En som också är nöjd med sitt val är kollegan Johanna Berglund som blev färdig sjuksköterska i juni i år.
– Jag gjorde slutpraktik här och minns att jag inte var överförtjust när jag fick besked om placeringen. Det lät tråkigt och hjärtsjukvård hade aldrig intresserat mig. När jag väl kom hit blev jag positivt överraskad och upptäckte att kardiologi är en väldigt spännande specialitet och att detta faktiskt är min grej!

Utvecklande
Att komma till en hjärtavdelning som nyfärdig sjuksköterska kan låta tufft, men erfarna och hjälpsamma kollegor i kombination med en god introduktion har gett Johanna en trygg start i yrket. Region Norrbotten erbjuder nya sjuksköterskor ett kliniskt basår som bland annat innebär reflektioner i grupp, mentorssamtal samt en del utbildningar vid sidan av arbetet.
– Här finns alltid någon att fråga till råds, jag lär mig enormt mycket hela tiden och utvecklingskurvan går stadigt uppåt vilket gjort att jag snabbt vuxit in i min roll.
Åsa nickar instämmande.
– Trots alla mina år i yrket går det inte en dag utan att jag lär mig något nytt. Sammantagen fungerar verksamheten som ett hjärtcentrum. Här finns både hjärtintensiv, eftervårdsavdelning samt angio- och dagverksamhet. Även om det är tre olika avdelningar har vi ett nära samarbete där läkarna tar sig tid till att informera oss om nyheter och den senaste utvecklingen inom området.
Åsa slår också ett slag för den grundkurs i kardiologi som erbjuds avdelningens sjuksköterskor och sedan följs av en fördjupning.
–Det är en fantastisk förmån som kommer att ge mer kunskap, och därmed också mer säkerhet och trygghet i arbetet, något som gagnar både oss sjuksköterskor och våra patienter, fastslår Johanna.

Läs mer om våra lediga tjänster här

Hjärtavd. 46, Sunderby sjukhus
Hjärtavdelning 46, Sunderby sjukhus, erbjuder en trevlig arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter och stimulerande arbetsuppgifter. Här finns 19 vårdplatser och patienter med olika hjärtsjukdomar, men vi bedriver även planerad verksamhet. Vi har ett nära samarbete med avdelning 47 (HIA), 48S och fyslab som även de ingår i kompetenscentrum hjärtsjukvård.

Region Norrbotten
971 89 Luleå
www.norrbotten.se

Sunderby sjukhus