Presentation
ANOPIVA Linköping

Hitta hem på ANOPIVA i Linköping!

Publicerad 1 april 2020
Johanna Kimme, Annelie Askling och Sofia Medin arbetar som specialistsjuksköterskor på ANOPIVA vid Linköpings universitetssjukhus. Foto: Lasse Hejdenberg
Johanna Kimme, Annelie Askling och Sofia Medin arbetar som specialistsjuksköterskor på ANOPIVA vid Linköpings universitetssjukhus. Foto: Lasse Hejdenberg

Sofia Medin hade jobbat som sjuksköterska i 16 år innan hon upptäckte tjusningen med intensivvård.
– Jag jobbade på sjukhusets bemanningsenhet, fick ett uppdrag på post-op och hittade hem, säger Sofia, som numera är specialistsjuksköterska i intensivvård på ANOPIVA i Linköping.

Sofia Medin, Johanna Kimme och Annelie Askling arbetar som specialistsjuksköterskor på ANOPIVA vid Linköpings universitetssjukhus. De har valt olika inriktningar på sin specialitet och har olika antal år i yrket, men en gemensam nämnare är att alla tre arbetat inom en rad olika områden innan de kom till ANOPIVA. En annan gemensam nämnare är att de stormtrivs på kliniken och inte längre känner något behov av att byta jobb.
Johanna startade sin karriär som sjuksköterska för sju år sedan. Efter ett par år med olika arbetsgivare började hon som allmänsjuksköterska på ANOPIVA:s post-operativa enhet. I tjänsten ingick schemalagd hospitering inom specialiteterna.
– Det var jättebra och gav mig en god bild av vad det innebär att arbeta som specialistsjuksköterska inom operation, anestesi och intensivvård. Jag fastnade för anestesin och fick en utbildningstjänst som innebar att jag läste till specialistsjuksköterska på heltid med bibehållen grundlön. Jag blev klar 2017 och har arbetat på narkosen sedan dess.

Jobba på IVA/Postop i Linköping. Klicka här för mer information och ansök

Jobba på Anestesi och operation i Linköping. Klicka här för mer information och ansök

Rätt val
Annelie berättar en liknande historia. Hon tog sin sjuksköterskeexamen 2007 och började då på en barnkirurgisk avdelning vid Linköpings universitetssjukhus.
– Efter det var jag på endoskopienheten i tre år, vilket väckte mitt intresse för operationssköterskeyrket.
Men det dröjde en tid innan Annelie gjorde slag i saken och läste vidare.
– Efter några år inom hemsjukvården anmälde jag mig till en specialistsjuksköterskeutbildning på distans och blev väldigt förvånad och mycket glad när jag i samband med antagningen fick ett mail från Region Östergötland och erbjöds en utbildningstjänst! Jag tackade ja förstås, gick utbildningen och arbetar sedan i somras som specialistsjuksköterska på ANOPIVA:s operationsenhet.
Efter snart ett års arbete i sin nya roll konstaterar Annelie att hon hamnat helt rätt.
– Jag har stått i såret många gånger och tänkt att nu är jag här! Det är en lycklig och nästan berusande känsla.
Hon får medhåll av Sofia som också är relativt ny som specialistsjuksköterska.
– Även jag fick en utbildningstjänst och möjlighet till att läsa vidare med bibehållen grundlön. Jag blev klar för drygt två år sedan och har idag ett jättespännande jobb där jag mest är på IVA men till viss del även arbetar på post-op. Numera har jag även rollen som koordinator och samordnar platssituationen efter kontakt med anestesi och operation.
En stor fördel, menar hon, är att verksamheten erbjuder stora möjligheter till att utveckla eventuella specialintressen. Hon får medhåll av Annelie som säger att hon dock för egen del har fullt upp med att lära sig allt nytt.
– Som ny specialistsjuksköterska på operationsenheten följer jag ett inskolningsschema, jag blir till exempel inte jourklar förrän efter cirka ett år. Då kommer jag att ha gått igenom alla enheter som finns på operation, det vill säga kirurgi, ortopedi, neuro-, hand- och plastikkirurgi och några till.

Vi kan verkligen rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till ANOPIVA.

Drömjobb
De tre kollegorna säger att de verkligen kan rekommendera andra sjuksköterskor att följa deras exempel och söka sig till ANOPIVA.
– Det är en spännande verksamhet där det är lätt att vara ny. Här finns ett gediget introduktionsprogram och erfarna kollegor som man kan fråga om allt, det känns väldigt tryggt, säger Annelie.
Johanna instämmer och flikar in att det, inte minst som anestesisjuksköterska, finns många möjligheter och vägar att gå.
– Jag har varit här i tre år vilket känns som en kort tid eftersom man utvecklas och lär nytt hela tiden. Det finns inte längre någon anledning att söka sig någon annanstans, ett drömjobb om du frågar mig.

Jobba på IVA/Postop i Linköping. Klicka här för mer information och ansök

Jobba på Anestesi och operation i Linköping. Klicka här för mer information och ansök

ANOPIVA Linköping – Region Östergötland

ANOPIVA, Universitetssjukhuset i Linköping, ingår i Sinnescentrum i Östergötland. I kliniken inkluderas förutom operationsavdelning och intensivvårdsavdelning även sterilteknisk enhet och barnsmärtenhet. Operationsavdelningen möter årligen cirka 15000 patienter. På kliniken arbetar cirka 450 medarbetare, varav drygt 300 på operation.

www.regionostergotland.se