Presentation
AVA i Växjö

Utvecklas och trivs på AVA i Växjö

Publicerad 1 april 2020
Foto: Martina Wärenfeldt
Linnéa Bergdahl, Frida Almlöf och Ulrika von Sivers på AVA på Växjö lasarett. Foto: Martina Wärenfeldt
Linnéa Bergdahl, Frida Almlöf och Ulrika von Sivers på AVA på Växjö lasarett. Foto: Martina Wärenfeldt

På AVA i Växjö är ingen dag den andra lik. Här möter du alla typer av patienter och diagnoser och jobbar i ett tätt sammansvetsat team.
– Det är otroligt spännande, lärorikt och kul, oavsett om man har lång erfarenhet eller är helt ny sjuksköterska.

Det säger sjuksköterskorna Frida Almlöf och Linnéa Bergdahl, som båda arbetar på AVA på Växjö lasarett.
Linnéa kom till AVA av en slump för tio år sedan, efter att tidigare ha arbetat på en annan avdelning som lades ner.
– Jag blev erbjuden att börja här och det är jag väldigt glad för eftersom jag annars antagligen inte hade sökt mig hit. Det har varit tio fantastiska år och jag kan inte tänka mig ett roligare och mer omväxlande arbete. Här får jag använda hela min kompetens och jag utvecklas fortfarande varje dag, säger hon.

Jobba med oss på akutmottagningen och akutvårdsavdelningen i Växjö. Klicka här för mer information och ansök

Stimulerande och intressant
Frida, däremot, valde aktivt att söka sig till AVA direkt efter sin sjuksköterske-examen. Hon hade praktiserat där under utbildningen och märkte snabbt att både jobbet och arbetsplatsen passade henne.
– Här tar vi emot patienter med vitt skilda diagnoser, från relativt lindriga åkommor till mycket allvarliga tillstånd. Det är enormt stimulerande och jobbet är oavbrutet intressant. För nya sjuksköterskor är det ett väldigt bra ställe att börja på, eftersom man får en så bred erfarenhet, menar Frida.
För den som vill ytterligare bredda sig och fördjupa sin kompetens finns en rad fortbildningar och möjligheter. Bland annat kan den som har tillräcklig kunskap och erfarenhet arbeta som observationssjuksköterska, som Linnéa och Frida, och ansvara för svårt sjuka eller skadade patienter som kräver extra övervakning. Det finns också möjlighet att engagera sig i exempelvis handledning av nya sjuksköterskor eller studenter.

Fin stämning
AVA i Växjö har ett snabbt tempo, vilket både Linnéa och Frida trivs med. Vårdlängden är maximalt 36 timmar, även om den ibland kan bli längre på grund av platsbrist på mottagande avdelningar. Trots det snabba patientflödet är det mestadels en positiv stress.
– Det går snabbt, men vi fastnar inte i långsiktig planering och administration, som ofta innebär en större och mer påfrestande stress. Här jobbar vi väldigt flexibelt och fokuserat och blir klara med våra patienter. Det ger stor tillfredsställelse, säger Linnéa.
Något som verkligen utmärker AVA i Växjö är det goda ledarskapet och den fina stämningen mellan medarbetarna, framhåller Linnéa och Frida. Det är prestigelöst och alla hjälper varandra.
– Det är ett väldigt öppet och välkomnande klimat. Vi stöttar och uppskattar varandra och alla blir sedda. Det är lätt att trivas.

Jobba med oss på akutmottagningen och akutvårdsavdelningen i Växjö. Klicka här för mer information och ansök

Akutvårdsavdelningen i Växjö

AVA på Växjö lasarett handlägger och vårdar patienter inom ett flertal olika kliniker. Avdelningen har 24 vårdplatser, varav fyra är observationsplatser för patienter med ett mer omfattande övervakningsbehov. Avdelningen erbjuder såväl nya som erfarna sjuksköterskor ett omväxlande och intressant arbete i starka team, och en stöttande och uppmuntrande miljö.

Avdelningschef: Ulrika von Sivers
E-post: ulrika.von-sivers@kronoberg.se
Tel: 0470-58 26 26
Mobil: 0767-20 76 37
http://www.regionkronoberg.se/