Presentation
AnOpIVA Akademiska

Här växer sjuksköterskorna i sina roller

Publicerad 20 oktober 2020
Foto: Mikael Wallerstedt
Madelaine Boberg, allmänsjuksköterska, Maria Blomberg, specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och Sara Berglund, specialistsjuksköterska inom anestesi och intensivvård på AnOpIVA på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Foto: Mikael Wallerstedt
Madelaine Boberg, allmänsjuksköterska, Maria Blomberg, specialistsjuksköterska inom operationssjukvård och Sara Berglund, specialistsjuksköterska inom anestesi och intensivvård på AnOpIVA på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Foto: Mikael Wallerstedt

AnOpIVA på Akademiska sjukhuset i Uppsala är en spännande och dynamisk arbetsmiljö som ger både nya och erfarna sjuksköterskor möjlighet att växa i sina roller. En verksamhet med ständigt nya utmaningar där det som är vanlig vardag för medarbetarna betyder massor för patienterna.

Det har nu gått nio år sedan Sara Berglund började på AnOpIVA i Uppsala som nyutbildad intensivvårdssjuksköterska. Sedan dess har hon även hunnit bli specialistsjuksköterska inom anestesi. Siktet är inställt på AnOpIVA:s luftburna vård.
– Som dubbelspecialist får jag en mer komplett bild av patienternas vårdförlopp, under senare år har jag tidvis haft en delad tjänst mellan IVA och anestesi. För mig har det dels varit ett sätt att utvecklas i mitt yrke, dels ett led i att skaffa mig en bra grund för en framtida tjänst inom helikoptervården.
För kollegan Maria var det lite av en chansning när hon för fem år sedan valde att vidareutbilda sig till operationssjuksköterska.
– Operationsenheten är något av en dold och lite okänd värld på sjukhuset, det var den även för mig på den tiden. Men jag tyckte det verkade kul, och med facit i hand är specialiseringen mitt bästa beslut någonsin!
Den stora tjusningen med att vara operationssjuksköterska, menar Maria, är teamarbetet.
– Att ingå i en grupp, där alla har sin uppgift och tillsammans arbetar mot samma mål är fantastiskt roligt.

Vi söker nyexaminerad sjuksköterska till postoperativt utbildningsspår. Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Starta din nya karriär i våra toppmoderna nybyggda lokaler! Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att läsa mer om att jobba inom anestesi och operation.

Klicka här för att läsa mer om att jobba som intensivvårdssjuksköterska.

Post-op
Först och sist i vårdkedjan på AnOpIVA är postoperativa avdelningen, en uppskattad arbetsplats där många av sjuksköterskorna har arbetat länge. Ett exempel är Madelaine Boberg, allmänsjuksköterska, som med undantag för några kortare utflykter har 16 års erfarenhet av arbete på avdelningen.
– Att jag blivit kvar i alla år beror främst på att verksamheten är väldigt bred och erbjuder många olika utvecklingsmöjligheter. Vid sidan av patientvården har jag bland annat arbetat med rutiner, kvalitetsutveckling, utbildning och introduktion av vårt nya journalsystem.
Nyutexaminerade sjuksköterskor som är intresserade av postoperativ vård kan söka post-opspåret som erbjuder både teori och praktik med rotation mellan fyra uppvakningsavdelningar samt ingår i kliniskt utvecklingsår.
– Post-opspåret är en jättebra start på ett enormt roligt arbete där man ser alla led i vårdkedjan och har möjlighet att växa i sin yrkesroll, både som ny och mer erfaren sjuksköterska, fastslår Madelaine.

AnOpIVA – Akademiska sjukhuset

AnOpIVA på Akademiska sjukhuset i Uppsala består bland annat av:
• Anestesi- och Operationssektionen
• Barnanestesi, barnoperation och barnintensivvård
• Intensivvård
• Luftburen intensivvård

Verksamhetens målsättning är att ligga i internationell toppklass vad gäller klinisk verksamhet, forskning och utbildning.
www.akademiska.se