Presentation
Kirurgi Blekinge

Hos oss tar möjligheterna aldrig slut

Publicerad 20 oktober 2020
Foto: Magnus Lejhall
Linnéa Berglind och Katarina Palmqvist, sjuksköterskor vid kirurgkliniken, Blekinge-sjukhuset Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall
Linnéa Berglind och Katarina Palmqvist, sjuksköterskor vid kirurgkliniken, Blekinge-sjukhuset Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall

– Vår klinik är perfekt för alla som vill utvecklas, utmanas och trivs med lite tempo i tillvaron. Kirurgi har så många subspecialiteter att utvecklingsmöjligheterna aldrig tar slut, säger Linnéa Berglind, sjuksköterska vid kirurgkliniken, Blekingesjukhuset Karlskrona.

Det har gått tre år sedan Linnéa Berglind tog sin sjuksköterskeexamen och började arbeta på kirurgkliniken vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.
– Det är en populär verksamhet bland sjuksköterskor men jag gjorde praktik här och lyckades knipa en av de utlysta tjänsterna. Under de gångna åren har jag utvecklat min kompetens otroligt mycket, både på bredden och djupet.
Kollegan, Katarina Palmqvist, nickar instämmande.
– Jag sommarjobbade på kliniken medan jag studerade och trivdes så bra både med arbetskamraterna och verksamheten att det blev ett naturligt steg att börja här efter min examen för två år sedan.

Klicka här för att se våra lediga tjänster.

Trygg start
Både Katarina och Linnéa berättar uppskattande om den goda start de fick i yrket.
– Det kanske låter överdrivet, men personalen stod med öppna armar och välkomnade oss den första dagen. Sedan följde några veckors introduktion med regelbundna avstämningar, det var en trygg start, säger Katarina.
Linnéa påpekar fördelarna med att arbeta på ett litet sjukhus där all verksamhet är samlad.
– Vi ser patienterna på pre-op, på uppvaket och på avdelningen vilket gör det möjligt att följa vårdflödet och få ett bredare perspektiv. Arbetet är otroligt lärorikt, det kommer ständigt nya utmaningar och skulle man vilja ha variation finns det möjlighet att rotera till en annan kirurgisk avdelning eller söka sig till olika specialområden.
För egen del har Linnéa numera rollen som huvudhandledare på avdelning 48.
– Det innebär att jag har hand om alla studenter som kommer till avdelningen. Jag stormtrivs i den rollen och siktar på att fortsätta i det spåret framöver.
På frågan om de kan rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till kirurgkliniken på Blekingesjukhuset kommer svaret snabbt.
– Verkligen, det är här det händer! Kirurgi är en specialitet där det finns ständigt nya saker att lära sig och här får man göra det tillsammans med jättebra arbetskompisar i en trevlig miljö där alla frågor är tillåtna. Jag stormtrivs på jobbet, fastslår Katarina.

Kirurgkliniken – Blekingesjukhuset

Kirurgkliniken är en central funktion på Blekingesjukhuset. I Karlshamn finns elektiv kirurgi och poliklinik, medan akut och avancerad kirurgi är koncentrerad till Karlskrona. I Karlskrona finns även klinikens två slutenvårdsavdelningar. Kliniken har cirka 200 anställda och erbjuder en genomtänkt introduktion med erfarna kollegor och internutbildning på arbetstid.

regionblekinge.se