Presentation
Thoraxcentrum Blekinge

Vill du jobba med avancerad hjärtsjukvård?

Publicerad 20 oktober 2020
Foto: Magnus Lejhall
Inger Almroth, avdelningschef på avdelning 55 och Niklas Magnusson, avdelningschef på avdelning 47. Foto: Magnus Lejhall
Inger Almroth, avdelningschef på avdelning 55 och Niklas Magnusson, avdelningschef på avdelning 47. Foto: Magnus Lejhall

Thoraxcentrum Karlskrona bedriver högspecialiserad hjärt- och lungkirurgisk sjukvård samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI.

Då det bedrivs mycket avancerad och högteknologisk sjukvård på Thoraxcentrum är kompetensutveckling en nyckel för att skapa trygghet för alla i jobbet. På Thoraxcentrum erbjuds nyanställda både en introduktionsutbildning och ett mentorprogram. Det finns också skräddarsydd kompetensutveckling utifrån klinikens och individens behov.
– Vi har sedan en tid arbetat med en tydlig karriärstege för vår personal inom kliniken som innebär att du som sjuksköterska har möjlighet att utvecklas över tid. Det kan innebära att du börjar på någon av våra två vårdavdelningar för att över tid avancera mot intermediärvård/HIA, mottagning, PCI-verksamhet eller vad som passar. Vi erbjuder varje år ett antal sjuksköterskor möjligheten att specialisera sig inom intensivvård, operation eller anestesi. På kliniken finns en dedikerad instruktionssjuksköterska som bidrar till fortbildning och utveckling, berättar Niklas Magnusson, specialistsjuksköterska inom intensivvård och idag avdelningschef på avdelning 47.

Jobba med oss på Thoraxcentrum. Klicka här för att se våra lediga tjänster.

Allt under samma tak
Thoraxcentrum i Blekinge är unik i sitt slag då det är den enda thoraxkliniken i Sverige som inte är lokaliserad i anslutning till ett universitetssjukhus.
– Det ger många fördelar att bedriva avancerad sjukvård på ett mindre sjukhus, bland annat innebär det att vi har alla verksamheter under samma tak, något som bidrar till korta beslutsvägar. Personalgrupperna blir också mer familjära, säger Inger Almroth, avdelningschef på avdelning 55.
Inger har jobbat på thoraxcentrum sedan 1998 då hon tog sin sjuksköterskeexamen.
– Jag gjorde min sista praktik här och tyckte att thoraxområdet var otroligt spännande, dessutom var det en väldigt varm stämning i personalgruppen. Därför sökte jag hit efter examen, något jag inte ångrar då alla positiva erfarenheter från praktiken har visat sig stämma med råge.
Niklas sökte sig till Thoraxcentrum från en annan del av landet då han alltid varit intresserad av avancerad sjukvård i allmänhet och hjärtsjukvård i synnerhet.
– Det intresset har jag kunnat utveckla till fullo här. I och med att jag inte vill bo i en storstad men ändå arbeta med det jag brinner för, är Thoraxcentrum en fantastisk arbetsplats, avslutar han.

Thoraxcentrum Blekingesjukhuset

Thoraxcentrum på Blekingesjukhuset i Karlskrona är en mindre klinik som uppvisar mycket goda resultat inom både kardiologisk och thoraxkirurgisk sjukvård.
För femte året i rad är Blekinge-sjukhuset bäst på överlevnad efter hjärtstopp på sjukhus. Thoraxcentrum ansvarar för HLR-organisationen i Region Blekinge.
Avdelning 47 består av en kardiologisk vårdavdelning med specialiserad hjärtsjukvård samt en hjärtintensivvårdsavdelning (HIA).
Avdelning 55 är en thoraxkirurgisk avdelning med inriktning mot såväl pre- som postoperativ hjärt- och lungkirurgisk sjukvård.

regionblekinge.se