Presentation
SOS Alarm

Gör skillnad och bidra till ett tryggt samhälle på SOS Alarm!

Publicerad 26 november 2020
Foto: Marie Birkl
Britta Reau, SOS-sjuksköterska och Jonny Holmberg, gruppchef på SOS Alarm i Östersund. Foto: Marie Birkl

Brinner du för att göra skillnad för människor i ytterst svåra situationer, där du ger trygghet och vägledning? På SOS Alarm arbetar du i tätt sammansvetsade team och får använda hela din kompetens, samtidigt som du växer i professionen.

– Vi får vara med människor i deras värsta stund, kanske har de just förlorat en anhörig eller råkat ut för en svår akut sjukdom. Men vi är också med vid exempelvis plötsliga förlossningar, så spännvidden är enorm. Det är väldigt varierande och ingen dag är den andra lik, säger Britta Reau, SOS-sjuksköterska i Östersund.

Viktig insats
Britta har en bakgrund på kirurgavdelning och har arbetat på SOS-centralen i Östersund sedan 2013, med ett kort avbrott. Hon lockades av möjligheten att verkligen göra en insats och kunna bidra med lugn, trygghet och professionalitet till människor i svåra omständigheter. Idag arbetar hon även som handledare i Östersund och på andra SOS-centraler.
– En stor skillnad här på SOS Alarm jämfört med mitt tidigare arbete är att jag inte känner mig otillräcklig. När jag går hem efter ett pass vet jag att jag har gjort en viktig insats och ett bra jobb. Det är en väldigt skön känsla och ger stor tillfredsställelse, säger hon.

Starkt stöd
För att passa som SOS-sjuksköterska ska du vara lugn och trygg i din yrkesroll och ha ett stort intresse av människor. Du ska ha några års erfarenhet, gärna från akutsjukvård. Det kan vara utmanande, men du har starkt stöd av ditt team och i datasystemen.
– De personliga egenskaperna är väldigt viktiga. Varje SOS-sjuksköterska hanterar upp till åttio eller hundra samtal på ett pass och kan möta vilken situation som helst, så det gäller att vara lyhörd och flexibel. I gengäld får man snabbt en bred erfarenhet och expertkunskap av olika akuta tillstånd och sjukdomar och man utvecklas väldigt snabbt i sin profession, säger Jonny Holmberg som är gruppchef i Östersund.
Jonny kom till SOS Alarm 2014 efter en lång karriär inom ambulanssjukvården. Han var nyfiken på att testa den ”andra sidan”, vars larm han annars var van att åka ut på.
– Det har jag inte ångrat. Jag har nog aldrig upplevt en arbetsplats med så god stämning, där vi stöttar varandra och har en så god dialog. Den här positiva företagskulturen är verkligen något (företagskulturen är nog det som gör SOS Alarm unikt) som utmärker SOS Alarm. Det är väldigt lätt att trivas!

SOS Alarm

SOS Alarm har 15 larmcentraler runtom i Sverige. Här finns spännande karriärmöjligheter för sjuksköterskor som är intresserade av ett arbete som skiljer sig från den traditionella sjuksköterskerollen.

Arbetet är mycket omväxlande och det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Som SOS-sjuksköterska är du inte begränsad till enstaka patientkategorier utan bedömer akuta vårdbehov hos alla. Barn som vuxna, allvarliga sjukdomar, olyckor och ibland oro. Det gör arbetet mycket varierande.

Våra medarbetare kan delta i kompetensutvecklingen på våra SOS-centraler. Vi strävar efter ständig utveckling hos våra medarbetare.

Som SOS-sjuksköterska har du tillsammans med dina kollegor en viktig roll under dygnets alla timmar, alla dagar på året. Vi strävar efter att tillmötesgå önskemål om arbetstider.

Vill du vara en del av ett fantastiskt team, utvecklas professionellt och göra skillnad?
Se våra lediga tjänster eller connecta gärna med oss på vår karriärsida, så får du information när vi har lediga tjänster.

jobb.sosalarm.se