Presentation
Nya Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Här finns något för alla sjuksköterskor

Publicerad 16 april 2021
Foto: Örnsköldsviks kommun
Ellinor Byström, Anders Danielsson och Maria Anundsson trivs bra i Örnsköldsviks kommun. Foto: Örnsköldsviks kommun
Ellinor Byström, Anders Danielsson och Maria Anundsson trivs bra i Örnsköldsviks kommun. Foto: Örnsköldsviks kommun

Örnsköldsvik samlar all legitimerad personal inom hälso- och sjukvård på den nya Hälso- och sjukvårdsavdelningen.
– Om man vill ha ett roligt och utvecklande arbete som omfattar alltifrån barn till palliativ vård är det här rätt ställe. Ett drömjobb för alla sjuksköterskor som vill utvecklas i sitt yrke.

Örnsköldsviks kommun har fokus på personcentrerad vård och har under senare år gjort stora satsningar för att skapa ett lärande klimat inom den kommunala hälso- och sjukvården. För Anders Danielsson har de gångna åren som sjuksköterska i verksamheten inneburit en ständig utveckling där kompetensen ökat både på bredden och djupet.
– På Sjukskötersketeamet lär du dig att arbeta självständigt, ta egna beslut och göra egna bedömningar. Men du är aldrig ensam, det finns mycket erfarenhet och kunskap i teamet, vi har alltid stöd av varandra och klarar det mesta tillsammans.
Han får medhåll av kollegan Ellinor Byström som har liknande erfarenheter.
– Jag började på Lejonbackens vård och omsorgsboende direkt efter min sjuksköterskeexamen. Sedan dess har det gått snart sex år. Att jag stannat kvar beror främst på det utvecklande arbetet där man ständigt stöter på nya situationer och lär sig nya saker. Dessutom är vi en jättebra arbetargrupp som hjälper varandra med olika frågeställningar som kan dyka upp. Jag har aldrig känt något behov av att söka mig vidare.
Förutom arbetet på Lejonbackens korttidsavdelning har Ellinor en tjänst på 25 procent som palliativ sjuksköterska inom kommunen.
– Det känns fint att kunna vara med som stöd för en patient vars liv närmar sig sitt slut, ett givande arbete som också omfattar stödjande samtal med anhöriga.

Klicka här för att se våra lediga tjänster

God sammanhållning
Maria Anundsson har liksom sina kollegor arbetat länge som sjuksköterska inom kommunen.
– Jag började direkt efter min examen 2010, jobbat inom olika delar av verksamheten och även hunnit utbilda mig till distriktssköterska.
Idag har hon en tjänst som ansvarig distriktssköterska för två hemtjänstgrupper.
– Det är ett självständigt arbete där man styr sin egen arbetsdag. Mycket handlar om samarbete med hemtjänsten vilket är en av de saker jag uppskattar mest med jobbet. Vi är ett väldigt trevligt gäng med god sammanhållning.
På frågan om de tre kollegorna kan rekommendera andra sjuksköterskor att följa deras exempel och arbeta inom Örnsköldsviks kommun blir svaret ”självklart!”
– Här finns goda utvecklingsmöjligheter, ett inkännande ledarskap och en bra arbetsmiljö som ger trygga och lärande arbetsplatser, oavsett enhet eller avdelning. Här finns något för alla, fastslår Maria.

Klicka här för att se våra lediga tjänster

Örnsköldsviks kommun – Nya Hälso- och sjukvårdsavdelningen

Örnsköldsviks kommun erbjuder en rad olika möjligheter för sjuksköterskor som vill utvecklas i sitt yrke. Verksamheten, oavsett arbetsplats, präglas av ett lärande klimat.
Ett led i det arbetet är den ny Hälso- och sjukvårdsavdelningen där all legitimerad personal i kommunen inom hälso- och sjukvård finns samlade. Tillsammans skapar vi en arbetsplats där vi månar om vår trivsel och har roligt tillsammans.

www.ornskoldsvik.se