Presentation
Ortopeden i Östersund

Hittade hem på ortopeden i Östersund

Publicerad 16 april 2021
Foto: Mikael Frisk
Monika Steffens och Stephanie Murtagh, ledningsansvariga sjuksköterskor på ortopedavdelningen i Östersund. Foto: Mikael Frisk

Monika Steffens hade arbetat som sjuksköterska i 17 år när hon bytte bana och sökte sig till ortopedavdelningen i Östersund. En förändring som innebar både ett byte av medicinsk specialitet och en flytt på 60 mil.
– Jag stortrivs både med jobbet och livet i Jämtland.

Idag arbetar Monika Steffens, liksom kollegan Stephanie Murtagh, som ledningsansvarig sjuksköterska på ortopedavdelningen. Stephanie gjorde sin slutpraktik här och bestämde sig för att återvända.
– När det var dags för mig att söka jobb för drygt ett år sedan kändes valet ganska självklart. Ortopedi är en spännande specialitet som bjuder på stor variation samtidigt som det ofta är medicinskt fokus på just en punkt, som till exempel ett brutet ben, vilket kan vara skönt när man är ny i yrket.
Hon berättar att avdelningen periodvis består av många patienter som råkat ut för skidolyckor, men att den typen av patientfall bara är en liten del av allt som händer i verksamheten.
– Vanligtvis har vi två avdelningar, en med elektiva, planerade, operationer där patienter går hem någon dag senare, samt vår akuta avdelning där patienter kan ligga allt från någon dag till några veckor. Det innebär att vi även tar hand om patienternas medicinska problem under den tid de är inlagda hos oss vilket gör att man får stor inblick i mycket annat än enbart ortopedi.

Jobba med oss på Ortopedavdelningen. Klicka här för mer information och ansök

Introduktion
Som ledningsansvariga sjuksköterskor har Monika och Stephanie det övergripande ansvaret för avdelningen.
– Vi sorterar och prioriterar patienter, hoppar in där det behövs och fungerar som stöd i verksamheten, inte minst för våra nya sjuksköterskor.
Monika berättar vidare att alla som är nya på avdelningen får fyra veckors inskolning, men den tiden kan variera både uppåt och nedåt.
– Vissa känner sig bekväma tidigare än så, och andra senare. Vi stämmer av efterhand och anpassar inskolningen efter varje individ.
Just nu söker avdelningen flera sjuksköterskor, verksamheten är inne i förändringsprocess men liksom mycket annat har utvecklingsarbetet fått sättas lite på paus under pandemin.
– Coronan har inte gjort det lättare att genomföra de förbättringar som vi längtar efter och vill göra. Här finns en bra grund med bra personal, god sammanhållning och högt i tak. Nu ser vi fram emot fler sjuksköterskor som vill vara med och utveckla vår avdelning för framtiden. Sedan ska man inte glömma fördelarna med Östersund: en gemytlig stad som erbjuder närhet till både vatten och fjäll. Tycker man om att vistas i naturen så är detta en underbar plats att bo på. Jag har hittat hem.

Region Jämtland Härjedalen – Ortopedavdelningen i Östersund

Som sjuksköterska på Ortopeden i Östersund blir du del av ett arbetslag som möter patienter i olika situationer och åldrar. Arbetet hos oss är utmanande och omväxlande i och med att vi har både akut- och planerad sjukvård. För oss är det viktigt med delaktiga medarbetare som vill bidra till att utveckla och förbättra verksamheten i både stort och smått. Tillsammans lyfter och inspirerar vi varandra!
www.regionjh.se

Logotype Region Jämtland Härjedalen