Presentation
Bemanning

På Sverek värdesätter vi sjuksköterskor

Publicerad 26 oktober 2021
Björn Lindtorp, VD för Sverek.
Björn Lindtorp, VD för Sverek.

Sverek är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsbolag inom vård och omsorg. Företagets fokus på konkurrenskraftiga löner, stor flexibilitet och trygga villkor lockar många sjuksköterskor och läkare.

När Sverek startade 2005 var det ett renodlat rekryteringsbolag av specialistläkare.
– Vår största verksamhet idag är sjuksköterskebemanning och det ser ut att vara det område som kommer att växa mest även kommande år, säger Björn Lindtorp, VD för Sverek.
Han är i grunden legitimerad läkare och har själv arbetat som konsultläkare inom allmänmedicin. Sedan 2017 har han varit VD för Sverek.
– Vi har växt starkt under alla år vi arbetat med sjukvårdsbemanning. Jag tror att vår värdegrund, våra villkor och nära relationer med våra medarbetare är viktiga faktorer till varför vi har haft en så positiv utveckling, säger Björn Lindtorp.

Nyfiken på att jobba som sjuksköterska hos oss? Klicka här för att se våra lediga tjänster

Uppdrag i hela Sverige
Sverek har uppdrag i hela Sverige inom både offentlig och privat vård. Därmed kan Sverek oftast erbjuda uppdrag i närheten av bostadsorten och inom passande inriktning. Det innebär att man som bemanningssjuksköterska har en stor valfrihet.
– Vi är måna om att våra sjuksköterskor ska känna sig uppskattade för sitt viktiga arbete. Vi erbjuder i många fall bättre villkor och en större flexibilitet än andra arbetsgivare. När våra sjuksköterskor kan reglera tjänstgöringsgrad och arbetstider utifrån sina livsförutsättningar gör det stor skillnad.
Bemanningsföretag har en viktig roll och funktion, menar Björn Lindtorp. Under pandemin har Sverek haft en avgörande roll i att bemanna intensivvården.
– Sjukvården var länge varit under stark press och det känns verkligen bra att kunna bidra med så kompetent personal i en svår krissituation.
Alla blir vinnare av att Sverek satsar på vår värdegrund livskvalitet och utveckling tillsammans, menar Björn Lindtorp.
– Ett område vi satsar mycket på är att matcha sjuksköterskor och uppdrag med hjälp av artificiell intelligens. När mer av struktur och administration kan hanteras av ny teknik så kan vi lägga fokus på de mjuka värden som skapar långsiktigt bra relationer med våra sjuksköterskor.

Sverek

Sverek samarbetar med samtliga regioner, ett stort antal kommuner samt de främsta privata vårdgivarna och universitetssjukhusen. Vi har en stor variation av vårduppdrag landet över. Vi håller högsta möjliga kvalitet i vår bemanning och rekrytering, med fokus på långsiktigt hållbar utveckling.

Tel: 08-669 58 00
E-post: info@sverek.se
www.sverek.se