Presentation
Lycksele lasarett

Stora möjligheter på litet sjukhus

Publicerad 27 oktober 2021
Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten
Jenny Prång, diabetes- och dialyssjuksköterska och Marcus Holmgren, anestesisjuksköterska. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten
Jenny Prång, diabetes- och dialyssjuksköterska och Marcus Holmgren, anestesisjuksköterska. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

God gemenskap, nära samarbeten och en bred kompetens. Det finns många fördelar med att jobba på ett litet sjukhus. På Lycksele lasarett satsar man just nu på ett effektivare patientflöde och nya ändamålsenliga lokaler.

Centralt i Västerbottens län ligger Lycksele lasarett med både vatten och skog runt knuten. Samtidigt erbjuder staden alla tjänster och bekvämligheter som är nödvändiga.
– Jag ångrar inte en sekund att jag flyttat hit, säger Marcus Holmgren, anestesisjuksköterska på operations­avdelningen, som bytte Stockholm mot Lycksele för snart tre år sedan.

Jobba med oss på Lycksele lasarett. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Närhet sparar tid
Nu bor han i staden tillsammans med sin fru och två små barn. Korta avstånd och god möjlighet att påverka sina arbetstider gör att han fått betydligt mer tid med familjen. Han uppskattar också samhällsklimatet där man hjälps åt och det finns ett stort ideellt engagemang.
– Det ordnas grillkvällar, och vintertid har vi en fin hockeyrink i mitt kvarter som frivilliga krafter spolar och håller i ordning, säger han.
Samma anda av gemenskap råder även på lasarettet. För Jenny Prång som har en kombinationstjänst som diabetes- och dialyssjuksköterska blir det påtagligt när hon ska boka in patienter till sin mottagning. Eftersom avstånden ibland är väldigt långa för patienterna försöker hon samordna besöken med deras övriga sjukvårdskontakter.
– Det är bara att lyfta luren och det brukar alltid gå att lösa, oavsett om det är besök till vår klinik eller någon annanstans på sjukhuset. Alla jobbar för patienternas bästa och det gillar jag verkligen, säger hon.

Möjligheter till bred kompetens
Hon uppskattar också möjligheten att få jobba med två specialiteter som hon brinner för, diabetes- och dialyssjukvård.
– Det är extra kul eftersom de hakar i varandra och jag har nytta av min extra kompetens inom bägge områdena, säger Jenny Prång.
Annika Genberg är psykiatrisjuksköterska och avdelningschef för psykiatriska kliniken. Även hon lyfter det goda samverkansklimatet inom sjukhusets väggar, men även externt med till exempel kommunen, arbetsförmedlingen och försäkringskassan.
– Man ser verkligen till helheten och då blir patienten så mycket mer än bara sin diagnos, säger hon.
Eftersom hennes avdelning är en allmänpsykiatrisk klinik krävs en bred kompetens hos personalen.
– För att upprätthålla den är vi frikostiga med både intern- och extern utbildning och satsar på ett teamarbete i det nära patientarbetet, säger hon.

Annika Genberg, psykiatrisjuksköterska och avdelningschef för psykiatriska kliniken. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten
Annika Genberg, psykiatrisjuksköterska och avdelningschef för psykiatriska kliniken. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Jobba med oss på Lycksele lasarett. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Region Västerbotten – Lycksele lasarett

Lycksele lasarett är ett akutsjukhus med närmre 600 anställda och ett 80-tal vårdplatser. Upptagningsområdet på 40 000 invånare är till ytan lika stort som Schweiz, och för att möta behovet av god tillgänglighet åt alla finns en väl utbyggd telemedicin.

Kontakt:
Anna Mattsson, HR
anna.v.mattsson@regionvasterbotten.se
www.regionvasterbotten.se