Presentation
Kirurgkliniken Sundsvall

Utvecklingsmöjligheter i familjär miljö

Publicerad 5 april 2022
Sonthaya Fahlgren och Mikaela Edlund, sjuksköterskor på Kirurgkliniken på Sundsvalls sjukhus.
Sonthaya Fahlgren och Mikaela Edlund, sjuksköterskor på Kirurgkliniken på Sundsvalls sjukhus.

På Kirurgkliniken på Sundsvalls sjukhus bedrivs en mycket bred verksamhet som ger stora utvecklingsmöjligheter och en bred kunskapsuppbyggnad samtidigt som det mindre sjukhusets fördelar innebär ett nära samarbete mellan olika sektioner.

Mikaela Edlund är sjuksköterska på avdelning 15, där fokus ligger på kirurgi i övre och nedre buk, urologi samt kärl och öron, och trivs väldigt bra på jobbet.
– Jag har jobbat här sedan 2003 och tycker fortfarande det är lika kul och utvecklande att gå till jobbet varje dag. Det känns aldrig motigt utan det är en ynnest att få ha ett så här roligt och givande arbete, förklarar hon.
I den breda verksamheten ryms både planerade och akuta inläggningar, förberedelser inför operation, postoperativ vård, traumavård och till viss del palliativ vård.
– Det gör att ingen dag är den andra lik, det är alltid väldigt omväxlande och jag lär mig fortfarande nya saker varje dag. Jag uppskattar också möjligheten att följa patienterna under hela vårdkedjan, man märker då vilken positiv skillnad vi gör med vårt jobb här, fortsätter hon.

Vi söker sjuksköterskor till kirurgavdelning 15 i Sundsvall. Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Nära samarbeten
Sonthaya Fahlgren är däremot en helt nyutexaminerad sjuksköterska som sökt sig till Kirurgkliniken direkt efter sin examen.
– Jag gjorde praktik här och jobbade som undersköterska under utbildningen till sjuksköterska, och då jag trivdes så oerhört bra med både kollegor och arbetsuppgifter så valde jag att söka mig hit när jag blev klar, berättar hon.
Som ny uppskattar hon mycket den kontinuerliga kompetensutveckling som erbjuds.
– Vi har internutbildningar varannan vecka och kan även vidareutbilda oss inom olika områden, exempelvis till specialistsjuksköterska, på betald arbetstid. Att vi har så nära samarbeten över professionerna gör också att man lär sig under de vardagliga arbetsuppgifterna i dialog med andra.

Önskeschema
Båda två uppskattar också att Kirurgkliniken jobbar med ”önskescheman”, vilket innebär att alla får lägga in sina önskemål om när de vill jobba under den nästkommande tioveckorsperioden.
– Sedan justeras det lite, men oftast möts ens önskemål vilket ger en mycket stor frihet. Man kan välja att jobba intensivt under en period för att kunna lägga in mer fridagar en annan, avslutar Mikaela Edlund.
De har även en utskrivningssjuksköterska som hjälper till i utskrivningsprocessen.

Region Västernorrland – Kirurgkliniken

Arbetsgruppen på Kirurgkliniken består av ca 60 medarbetare. Arbetsplatsen har 24 vårdplatser där varje sjuksköterska och undersköterska har ansvar för 6 patienter, med helgtjänstgöring 2 av 5 helger. Vi har även en koordinator som ansvarar för fördelning av vårdplatser.

rvn.se