Presentation
BUP

God sammanhållning på BUP Sunderby sjukhus

Publicerad 2 maj 2022
Foto: Viveka Österman
Pernilla Rismalm, Susanna Andersson, Lars Löfgren och Linda Henriksson på BUP avdelning 45 vid Sunderby sjukhus. Foto: Viveka Österman

På Sunderby sjukhus finns BUP avdelning 45, en akut heldygnsavdelning med sex platser för vård av patienter i det akuta skedet. Här erbjuds sjuksköterskor en variationsrik arbetsmiljö där det alltid finns utrymme för samtal med patient och närstående.

Som sjuksköterska kan dina insatser verkligen göra skillnad för patientens framtida psykiska hälsa.
– Jag har personliga erfarenheter av psykisk ohälsa i familjen och fick upp ögonen för psykiatrin under en VFU-period. Jag trivs med den prestigelösa atmosfären; här hjälps alla yrkeskategorier åt med samtliga arbetsuppgifter. Vi jobbar alltid i team utifrån den gemensamma målsättningen att stärka patientens psykiska hälsa och välbefinnande, säger Pernilla Rismalm, som tog examen för två år sedan och fick sitt första sjuksköterskejobb på avdelning 45.
– Jag arbetade tidigare på en hjärtavdelning, men blev frustrerad över att det aldrig fanns tid för samtal när en patient verkligen behövde det. Här slipper jag stressa från patient till patient. Nu ges jag i stället tid att etablera en förtroendefull relation med varje enskild patient. När man arbetar med barn och unga med psykisk ohälsa finns det dessutom mycket man kan göra för att vända utvecklingen och hjälpa dem att må bättre, säger Linda Henriksson, psykiatrisjuksköterska på avdelning 45.

Jobba med oss på avdelning 45. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Nu söker vi fler sjuksköterskor som vill jobba med oss. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Sammansvetsat team
– Jag arbetade i den somatiska vården tidigare, men har alltid haft ett intresse för barn- och ungdomspsykiatri. Jag trivs i vårt sammansvetsade team där vi kollegor verkligen stöttar varandra och dessutom hinner lära känna varandra ordentligt. Jag kan också i mångt och mycket själv styra mitt arbete och jag trivs verkligen med att möta så många barn, unga och deras familjer, säger Susanna Andersson, psykiatrisjuksköterska på avdelning 45.
– Jag trivs med den omväxling arbetet erbjuder. Ena dagen befinner jag mig på permission med en patient, en annan dag möter jag en nyinskriven patient och dess familj för att kartlägga orsakerna bakom den psykiska ohälsan, säger Susanna.

Välutvecklad stödstruktur
På avdelning 45 är personcentrerad vård, och tid att sitta ner och samtala med patienter och närstående i behov av det, en självklarhet. På avdelning 45 ser man till hela patienten och dess sammanhang, vilket bland annat innebär många externa kontakter, till exempel med polis, socialtjänst och skolan.
– Jag vill gärna bidra till att avdramatisera psykiatrin. Att behandlas på en psykiatrisk avdelning är inte konstigare än att behandlas på en somatisk avdelning. Alla människor kan drabbas av psykisk ohälsa någon gång i livet. Hos oss är det väldigt högt i tak. Vi har också tillgång till en bra stödstruktur med handledning och daglig reflektionstid, där vi ges möjlighet att diskutera det vi varit med om under vårt senaste arbetspass, säger Pernilla Rismalm.

Jobba med oss på avdelning 45. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Nu söker vi fler sjuksköterskor som vill jobba med oss. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

BUP Sunderby sjukhus

Inom Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Region Norrbotten finns en akut heldygnsavdelning för vård av patienter i det akuta skedet med sex platser vid Sunderby sjukhus. På avdelning 45 är vi sammantaget cirka 25 medarbetare. Patienterna vårdas av medarbetare i team som består av skötare, sjuksköterskor, kurator, psykolog och läkare.
norrbotten.se/sunderbysjukhus