Presentation
Akademiska sjukhuset

”Jag är oerhört stolt över min arbetsplats”

Publicerad 26 oktober 2022
Foto: Mikael Wallerstedt
– Jag är oerhört stolt över min arbetsplats och mina arbetsuppgifter. Jag har dessutom fantastiska kollegor som gör det lätt att vilja gå till jobbet, säger Fama Jobe och får medhåll av Madeleine Strand och Ida Wallerstig. Foto: Mikael Wallerstedt
– Jag är oerhört stolt över min arbetsplats och mina arbetsuppgifter. Jag har dessutom fantastiska kollegor som gör det lätt att vilja gå till jobbet, säger Fama Jobe och får medhåll av Madeleine Strand och Ida Wallerstig. Foto: Mikael Wallerstedt

Vården på Neurointensivvårdsavdelningen är både högspecialiserad och högteknologisk. Förutom en utmanande och stimulerande miljö erbjuder kliniken även en god gemenskap, engagerade kollegor och många utvecklingsmöjligheter.

Ida Wallerstig visste redan under sin grundutbildning att hon en dag ville vidareutbilda sig till intensivvårdssjuksköterska. När hon kände sig redo att ta steget sökte hon sig till neurokirurgins intensivvårdsavdelning, NIVA, på Akademiska sjukhuset. Ett beslut som hon idag, 1,5 år senare, är väldigt glad över.
– Redan från första dagen kände jag mig trygg i rollen som specialistsjuksköterska, mycket tack vare att jag fick en bra introduktion. Men även för att det arbetar många erfarna sjuksköterskor på NIVA, så det finns alltid någon kollega att fråga, säger Ida.
Anledningarna till att hon sökte sig till NIVA var flera.
– Som ny specialistsjuksköterska ville jag utmana mig själv så mycket som möjligt och neurokirurgi var ett nytt område för mig. Dessutom hade jag hört många bra saker om avdelningen och att det finns många möjligheter till fortsatt utveckling, säger hon.

Vi söker en Intensivvårdssjuksköterska till neurointensiven. Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Kombinerade tjänster
Att det finns många olika vägar att gå inom neurokirurgin är IVA-sjuksköterskorna Fama Jobe och Madeleine Strand tydliga exempel på.
Fama arbetar som biträdande avdelningschef på NIVA. Det hon gillar mest med sitt arbete är att hon, genom sin kombinerade tjänst, både arbetar i team med patientvården på avdelningen och driver personalfrågor och verksamhetsutveckling.
Fama berättar att klinikens medarbetare även regelbundet erbjuds både interna och externa utbildningsinsatser med hjälp av avdelningens utbildningsansvariga sjuksköterskor.
Madeleine delar sin tjänst mellan NIVA och Luftburen intensivvård. Hon har arbetat på NIVA i 26 år.
– NIVA har varit väldigt positiv till att jag delar min tjänst. Att vi får möjlighet att utvecklas och kombinera olika tjänster har varit viktigt för mig, och gör mitt arbete är väldigt varierat. Det ger mig även möjlighet att följa patienten från skadeplatsen och under intensivvårdstiden på NIVA. Dessutom är det här en bra arbetsplats med många bra kollegor, säger hon.

Akademiska sjukhuset – NIVA

Akademiska sjukhuset NIVA är en avdelning med specialistutbildad personal inom neurointensivvård. Vi vårdar barn och vuxna från hela Mellansverige med skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg orsakade av trauma eller sjukdomar. NIVA är en högspecialiserad intensivvårdsavdelning som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling och är ett Centre of Excellence.

akademiska.se/niva