Presentation
Region Västerbotten

Utvecklas med oss på Medicin-geriatriska i Skellefteå!

Publicerad 26 oktober 2022
Foto: Jonas Westling
Lars Holmgren och Åsa Lindskog Bäckström, sjuksköterskor på Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå. Foto: Jonas Westling
Lars Holmgren och Åsa Lindskog Bäckström, sjuksköterskor på Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå. Foto: Jonas Westling

Vill du arbeta med ett brett spektrum av patienter inom både geriatrik och medicin och utvecklas och göra skillnad? På Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå blir du en del av ett sammansvetsat team på ett sjukhus där du snabbt bygger nätverk och känner dig hemma!

– Det är oavbrutet intressant och ingen dag är den andra lik, så man blir aldrig fullärd. Det är därför jag har blivit kvar så länge, det har helt enkelt inte funnits anledning att byta arbetsplats när jag trivs så bra, säger sjuksköterskan Åsa Lindskog Bäckström, som började på medicinkliniken 1982.
Då var det en renodlad medicinklinik, men i början av 1990-talet slogs medicin och geriatrik ihop för att bilda en enhet. Orsaken är att de geriatriska patienterna numera ofta är svårt multisjuka, med komplexa diagnoser.
– Vården har förändrats mycket genom åren och idag är det bara de allvarligast sjuka som ligger inne. Oavsett vilken ålder patienten har så handlar det om avancerad vård. Det gör att arbetet är fullt av utmaningar och väldigt stimulerande, säger Lars Holmgren, som har arbetat som sjuksköterska på kliniken i 15 år.

Vill du jobba med oss? Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Får bred kunskap
Lars arbetade tidigare i många år på ett av de stora universitetssjukhusen och tycker att en stor fördel på Medicinsk och geriatrisk klinik i Skellefteå är den stora variationen av patienter och diagnoser. Som sjuksköterska får man på kort tid en mycket bred kunskap, framhåller han.
– På större sjukhus är man ofta mycket nischad. Här lär man sig mycket och får en snabbt en omfattande kompetens. Det är enormt värdefullt och något som våra studenter och nya medarbetare verkligen uppskattar, säger han.
På Medicinsk och geriatrisk klinik finns det alltid två vårdlag med en sjuksköterska i vardera och det finns ett nära samarbete inom kliniken, men även över klinikgränserna.
– Här känner vi varandra väl och det finns en stark teamkänsla som genomsyrar hela sjukhuset. Alla hjälper varandra och det finns en lärande kultur, vilket vår höga rankning bland AT-läkare är ett kvitto på, berättar Åsa.

Växande stad
Skellefteå är dessutom en dynamisk och växande stad, med stora satsningar, som exempelvis batterifabriken Northvolt. Här finns ett rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter och vacker natur inpå husknuten.
– Det är en levande bygd, med nära till allt, säger Lars. Skellefteå är en jättetrevlig stad där det verkligen är lätt att trivas!

Medicin-geriatriska i Skellefteå – Region Västerbotten

Medicinsk och geriatrisk klinik har 3 akutmedicinska avdelningar, en avdelning för psykogeriatriska och geriatriska patienter, dialysmottagning och övrig medicinsk och geriatrisk mottagningsverksamhet. Vården på kliniken är mycket varierande och ofta med hög medicinsk teknisk vård. Till kliniken hör också en forskningsenhet vilket är unikt för ett länsdelslasarett.
Regionen ansvarar också för den högspecialiserade sjukvården inom norra sjukvårdsregionen samt för forskning, utbildning och utveckling. Vi bygger en god hälsa och en bra livsmiljö i Västerbotten – vill du vara med och göra skillnad? Läs mer på:

www.regionvasterbotten.se