Presentation
Primärvård

Utvecklas med oss i Västra Gästrikland!

Publicerad 27 oktober 2022
Foto: Alexander Lindström
Mija Forsberg, distriktssköterska, Elin Ahtinen, vårdenhetschef och Linda Berglund, distriktssköterska. Foto: Alexander Lindström
Mija Forsberg, distriktssköterska, Elin Ahtinen, vårdenhetschef och Linda Berglund, distriktssköterska. Foto: Alexander Lindström

I primärvården i västra Gästrikland har du som distriktssköterska en central roll. Här ligger man i framkant när det gäller sjuksköterskeledda mottagningar, utbildning och kompetensutveckling. Här kan du jobba i såväl glesbygden som stan och har fantastisk natur inpå knuten.

Primärvården i Västra Gästrikland är något av en pionjär i att låta sjuksköterskor ta över uppgifter som läkare traditionellt utfört. Det har fallit mycket väl ut, för såväl medarbetarna som patienterna.
– För patienterna är det ofta mindre dramatiskt att komma till en sjuksköterska, och faktum är att de ofta begär det om de får välja. Vi har fått en mycket bättre tillgänglighet, och för mig som distriktssköterska är det väldigt roligt att kunna fördjupa mig i ett område och bredda min kompetens, säger Linda Berglund, som ansvarar för blodtrycks- och hjärtsviktsmottagningen på Hofors Hälsocentral.

Jobba med oss inom primärvården. Klicka på jobben nedan för mer information och ansök


Distriktsköterska till Sandviken Norra Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Distrikssköterska/BVC-sköterska till Ockelbo Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Distriktsköterska/sjuksköterska till Sandviken Södra Din hälsocentral (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Jämlik vård
Kollegan Mija Forsberg, som är distriktssköterska och astma-KOL-allergispecialistsjuksköterska på Sandviken Norra Din hälsocentral, framhåller att de sjuksköterskeledda mottagningarna även är ett led i att få en jämlik vård. I glesbygd kan det vara en utmaning att tillhandahålla rätt kompetens för mer komplexa diagnoser och behandlingar. Mija ansvarar för astma-KOL-allergi-mottagningen, som samarbetar med samtliga fem hälsocentraler i distriktet.
– Sedan ett år tar vi emot patienter från hela verksamhetsområdet, så att vi kan säkerställa att alla får vård på lika villkor och av samma höga kvalitet. Vi arbetar med effektiv diagnostik, behandling och rutinmässig uppföljning. Vi har varit tidigt ute med att tänka på det viset och det fungerar väldigt bra. Det är roligt att träffa patienter från hela området och utveckla den här viktiga vården, säger hon.

Innovativt
Även annan vård bedrivs i ett samlat grepp mellan hälsocentralerna, där olika kompetenser samarbetar, exempelvis diabetesskolan.
– Vi är inte rädda för att pröva nya, innovativa arbetssätt, och sjuksköterskorna är ofta basen i det, berättar Elin Ahtinen, vårdenhetschef på Ockelbo hälsocentral.
– Sjuksköterskor medverkar aktivt till att utveckla och driva nya modeller, vilket är till stor nytta för patienterna och ger sjuksköterskorna många olika karriärvägar. Det är något som verkligen utmärker regionen att man satsar på att medarbetarna ska kunna utvecklas!

Primärvården i Västra Gästrikland

Primärvården i Västra Gästrikland består av två hälsocentraler i Sandviken, en hälsocentral i Hofors, en i Ockelbo och en i Storvik. De arbetar med ett brett uppdrag med både akutsjukvård och planerad mottagning. För dig som är sjuksköterska erbjuder primärvården i Västra Gästrikland ett stort utbud av utbildning och kompetensutveckling och en rad olika spännande karriärvägar, bland annat betald vidareutbildning till distriktssköterska. Här finns dessutom en blandning av stad och glesbygd, vacker natur och ett rikt utbud fritidsaktiviteter och kultur!

Nyfiken? Läs mer på: www.regiongavleborg.se