Annons
Specialistsjuksköterska vid LTU

Bli specialistsjuksköterska på distans vid Luleå tekniska universitet

Publicerad 20 januari 2023

Bygg på din kompetens och vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska på distans vid Luleå tekniska universitet. Ansök från 15 februari till 15 mars med studiestart 28 augusti 2023.

Vi erbjuder flera spännande specialistutbildningar som genomförs på heltid på distans, förutom inriktningen mot psykiatrisk vård som bedrivs på halvfart och där de tre första terminerna är nätbaserade.

I år är det även möjligt att läsa inriktningen vård av äldre, där samtliga kurser arbetats om med stort fokus på ledarskap, förbättringsarbete och god och nära vård på nya sätt.

Samtliga specialistutbildningar uppfyller krav för magisterexamen och ger grundläggande behörighet till forskarutbildning.

Studenter berättar

– Jag rekommenderar verkligen andra att studera till specialistsjuksköterska för sin egen skull och sin utveckling. Det roligaste är känslan av att ha hittat rätt och att jag får studera något jag verkligen brinner för samtidigt som jag lär känna nya spännande människor.
Linda Oxelgren som läser ambulanssjukvård.

– Det har gått väldigt bra att studera på distans! Om något är krångligt får man snabb hjälp. LTU har ett väl inarbetat arbetssätt gällande distansstudenter. Det är nära till lärarna och de har stora ambitioner att alla ska klara av utbildningen.
Oskar Hernerud som läser anestesisjukvård.

Klicka på utbildningarna för mer information och ansökan

Ansök från 15 februari till 15 mars med studiestart 28 augusti 2023


Ambulanssjukvård
– 100% – Distans

Anestesisjukvård – 100% – Distans

Distriktssköterska – 100% – Distans

Intensivvård – 100% – Distans

Operationssjukvård – 100% – Distans

Psykiatrisk vård – 50% – Distans

Vård av äldre – 50% – Distans

Luleå Tekniska Universitet – Specialistsjuksköterska

Efterfrågan på specialistutbildade sjuksköterskor är stor inom olika områden. På Luleå tekniska universitet finns en möjlighet för dig som vill fördjupa och specialisera dina kunskaper inom yrket som sjuksköterska.

Specialistutbildningar för sjuksköterskor vänder sig till dig som är har svensk legitimation som sjuksköterska, kandidatexamen i omvårdnad och har arbetat som sjuksköterska motsvarande minst 6 månader heltid.