Presentation
NU-Sjukvårdens Bemanningsservice

Både omväxling och trygghet på bemanningsservice

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Andreas Olsson
Anna Andersson och Torbjörn Siljevall, sjuksköterskor på Bemanningsservice. Foto: Andreas Olsson
Anna Andersson och Torbjörn Siljevall, sjuksköterskor på Bemanningsservice. Foto: Andreas Olsson

Högre lön och flexibelt schema men samtidigt fast anställning och många kolleger. På NU-Sjukvårdens Bemanningsservice möts det bästa av två världar.
– Här får du samma fördelar som om du jobbade med extern bemanning, men du är en del av sjukhuset med alla dess uppsidor, säger Anna Andersson, sjuksköterska.

NU-Sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och har en egen bemanningsenhet, liksom andra förvaltningar i regionen.
– Jag jobbade inom extern bemanning i tolv år innan jag kom hit. Den största fördelen med intern bemanning är att man får samma trygghet som de tillsvidareanställda har på en avdelning. Det är tryggt om jag blir sjuk och jag har rätt till semester, försäkringar och friskvårdsbidrag. Dessutom är det lättare att få lånelöfte. På extern bemanning får du jobba in din ledighet och alla betalar inte in till pensionen, säger Anna Andersson som började på Bemanningsservice 2020.
Personalen på Bemanningsservice arbetar utifrån ett grundschema som man är med och påverkar. Schemat läggs sedan 1–2 månader i taget så flexibiliteten är stor. Lönetillägget är naturligtvis också en positiv faktor.

Jobba som sjuksköterska på Bemanningsservice. Klicka här för att läsa mer och ansöka (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster inom NU-Sjukvården

Får bred kompetens
De som jobbar på Bemanningsservice får arbeta på olika avdelningar, men alla får alltid till en början gå bredvid för att känna sig trygga.
– Jag har varit på de flesta avdelningar, bland annat infektion, stroke, akut medicinsk äldrevård, neurorehab, MAVA och några kirurgavdelningar. Vi som jobbar på det här sättet får en stor kompetensutveckling, säger Anna Andersson.
Och den breda kunskapen som sjuksköterskorna på Bemanningsservice har är en stor tillgång, också för patienterna.
– Sjuksköterskorna i Bemanningsservice får en bred kompetens och blir av sin erfarenhet bra på att se hela patienten. Ett exempel på att sjuksköterskorna i Bemanningsservice har en högre kompetens är att det inte är ovanligt att deras kliniska blick är bredare och att de upptäcker symtom på sjukdom, som inte ordinarie medarbetare uppmärksammat. Inte sällan leder det till kortare vårdtider och att vården blir effektivare och av högre kvalitet, när insatser kan sättas in i tid, säger Marianne Andersson, enhetschef på Bemanningsservice.

Lära och tänka nytt
Torbjörn Siljevall är ett nytillskott på Bemanningsservice och trivs väldigt bra.
– Man får hela tiden utvecklas genom att lära och tänka nytt. Det är ett bra tillfälle att förkovra sig i nya ämnen och tillstånd, också på egen hand, så det blir som att man delvis är student men har betalt, säger han.
Och kolleger finns både inom Bemanningsservice och på de avdelningar man jobbar på, berättar Marianne Andersson.
– Många känner stora delar av sjukhuset, det blir många hej i korridorerna. Dessutom är vi ju där för att hjälpa till, samtidigt som kompetensen kan stanna inom sjukhuset, så vi är alltid väldigt välkomna.

Jobba som sjuksköterska på Bemanningsservice. Klicka här för att läsa mer och ansöka (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster inom NU-Sjukvården

Bemanningsservice – NU-Sjukvården – Västra Götalandsregionen

Som sjuksköterska i Bemanningsservice vid NU-Sjukvården i Västra Götalandsregionen täcker du upp frånvaro på olika kirurgi-, ortopedi- eller medicinavdelningar, samt Akutmottagning. Du får se flera olika verksamheter och stimulerande arbetsmiljöer, lära mycket nytt och växa i din roll som sjuksköterska. Vi erbjuder dig ett lönetillägg på mellan 6 000 kr och 8 000 kr, utöver grundlönen, och ett flexibelt schema som du kan vara med och påverka. Samtidigt har du samma trygghet som om du var tillsvidareanställd på en avdelning.

Enhetschef Marianne Andersson
marianne.a.andersson@vgregion.se
vgregion.se