Presentation
AnOpIva

Bli en del av vårt team på AnOpIva på Sunderbyn!

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Daniel Holmgren
Malin Blombacke, operationssjuksköterska, David Hedberg, specialistsjuksköterska i både intensivvård och anestesi och Carina Ekman, operationssjuksköterska på AnOpIva på Sunderby sjukhus. Foto: Daniel Holmgren
Malin Blombacke, operationssjuksköterska, David Hedberg, specialistsjuksköterska i både intensivvård och anestesi och Carina Ekman, operationssjuksköterska på AnOpIva på Sunderby sjukhus. Foto: Daniel Holmgren

Vill du arbeta i en högteknologisk och komplex miljö, i starka sammansvetsade team och kunna fokusera på en patient i taget? Välkommen till oss på AnOpIva på Sunderby sjukhus! Här kan du utvecklas som sjuksköterska samtidigt som du gör ett livsviktigt jobb.

AnOpIva på Sunderby sjukhus är stort nog för att rymma en bred variation av olika diagnoser, samtidigt som det är ett sjukhus där man snabbt lär känna sina arbetskamrater och kommer in i nya rutiner.
– Det är enormt bra stämning och vi har en så bra mix av åldrar och bakgrunder. För mig är detta den absolut roligaste arbetsplatsen som finns, säger Carina Ekman, som blev färdig operationssjuksköterska redan 1999 och har arbetat i sammanlagt 18 år på centraloperation på Sunderby sjukhus. Efter att i några år prövat på en annan tjänst är hon nu tillbaka på AnOpIva.
– Jag saknade hantverket och att stå på operationsgolvet och bidra med min kompetens. Sedan ville jag även tillbaka till de fantastiska team som vi är en del av. Här finns en stor yrkesstolthet, berättar Carina.

Började som trainee
Operation är på många sätt en sluten verksamhet och många grundutbildade sjuksköterskor har ingen eller liten erfarenhet av det. På Sunderby sjukhus finns möjlighet att under flera veckor gå som trainee på centraloperation. Det gjorde operationssjuksköterskan Malin Blombacke för några år sedan och hon fastnade direkt.
– Det var så enormt roligt att få se lagarbetet och att prova på att instrumentera. Det händer så mycket i en operationssal och det är så tydligt vilken insats vi gör för patienten. Jag kan verkligen rekommendera andra sjuksköterskor att ta chansen att jobba som trainee, för det öppnas en helt ny värld, berättar Malin, som efter traineetjänstgöringen började läsa till specialistsjuksköterska med hjälp av studiestöd från Region Norrbotten.

Jobba med oss. Klicka på länkarna nedan för att läsa mer och ansök


Operationssjuksköterska till AN/OP/IVA, Sunderby sjukhus (Sista ansökningsdag har passerat)

Anestesisjuksköterska till AN/OP/IVA, operationsavdelningen, Sunderby sjukhus (Sista ansökningsdag har passerat)

Trainee sjuksköterska till IVA, Sunderby sjukhus (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Brett område
Centraloperation på Sunderby sjukhus spänner över ett brett område, med ett stort spektrum av olika diagnoser och patienter. Här vårdas patienter från bland annat ortopedi, kirurgi, gyn, ÖNH, och som sjuksköterska kan du rotera mellan olika enheter. Snart väntar nya utmaningar med robotkirurgi.
– Det är verkligen omväxlande och ingen dag är den andra lik. Jag gillar också att vi kan fokusera på en patient i taget. Det finns en tydlig början och slut på omvårdnadsprocessen, säger Malin.
David Hedberg är specialistsjuksköterska i både intensivvård och anestesi. Han kom till AnOpIva på Sunderbyn 2018 efter avslutade specialiststudier och har sedan dess arbetat som anestesisköterska, med avbrott för inhopp på IVA under pandemin och sporadiskt vid behov.
– Jag har alltid varit väldigt intresserad av akutsjukvård och IVA, och anestesi är det ultimata om man vill fördjupa och förkovra sig inom det området. Jag kunde inte välja, så jag specialiserade mig inom båda och jag trivs otroligt bra, berättar han och fortsätter:
– AnOpIva är en komplex och högteknologisk miljö, men för mig har tekniken inte ett värde i sig, utan är ett redskap för att hjälpa patienterna. Det händer mycket här hela tiden och det är verkligen en stödjande och lärande arbetsplats, där alla ställer upp för varandra. Här utvecklas man snabbt och får en bred kompetens som sjuksköterska. Exempelvis har vi regelbundna träffar där olika medarbetare och professioner delar med sig av sin kunskap på ett informellt sätt. Det är ett väldigt bra sätt att fördjupa sin kompetens och kunskap.

Olika uppgifter
Det finns också möjlighet att axla olika uppgifter utifrån ens egna drivkrafter och intressen. David är etikombud, medan Malin ansvarar för operationssköterskeelever och medicinsk-teknisk utrustning. Carina handleder sjuksköterskor som går kliniskt basår.
– Det är enormt givande och gör att jag själv utvecklas och lär mig nytt, menar Carina.
Nu rekryterar AnOpIva på Sunderby sjukhus nya drivna och engagerade sjuksköterskor som vill vara med och utveckla verksamheten. Här finns chans för dig som är grundutbildad att hospitera under en dag eller gå som trainee i fem veckor för att lära dig mer om verksamheten. Om du redan är specialistsjuksköterska kan du komma med din familj och arbeta över sommaren, Region Norrbotten står för resa och boende. Utöver ett spännande jobb erbjuder Norrbotten ett rikt utbud av kultur- och naturupplevelser. Låter det intressant? Tveka inte att kontakta oss så kan vi berätta mer!

Sunderby sjukhus – Region Norrbotten

Sunderby sjukhus är beläget vid Södra Sunderbyn i Norrbotten, mellan Luleå och Boden. Sjukhuset är lokalsjukhus för Luleå och Boden samt länssjukhus för hela Norrbotten. AnOpIva-kliniken vid Sunderby sjukhus är en klinik i utveckling och består av länets största operations- och IVA-enhet.

www.norrbotten.se/sunderbysjukhus