Presentation
Attendo

Engagemang, kompetens och omtanke hos Attendo

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Lisa Jabar / Annalisa Foto
Sjuksköterskan Corina Caus har jobbat hos Attendo i fem år och stortrivs. Saknas på bild gör Py Eliasson. Foto: Lisa Jabar / Annalisa Foto
Sjuksköterskan Corina Caus har jobbat hos Attendo i fem år och stortrivs. Saknas på bild gör Py Eliasson. Foto: Lisa Jabar / Annalisa Foto

Attendo är en arbetsplats med starka, positiva värderingar som skapar passion hos de anställda sjuksköterskorna. Bra villkor och möjlighet att utvecklas är bara några av fördelarna.
– Det är lättare att hitta balans mellan yrkesliv och familjeliv för det finns utrymme för flexibla lösningar med arbetstider och ledigheter, på ett helt annat sätt än om man jobbar regionalt eller kommunal, säger sjuksköterskan Corina Caus.

Sjuksköterskan Corina Caus har jobbat hos Attendo i fem år och stortrivs.
– Det är en rad saker som lockar. Man har bättre möjligheter att påverka sin arbetssituation, och vi får mycket frihet under ansvar. Vi har moderna och fräscha lokaler och lyhörda chefer som gör att man känner sig sedd. Här på Attendo har vi också bra karriärmöjligheter, lönen är bättre och det är lätt att driva igenom utveckling och förändring, säger hon.
Kollegan och sjuksköterskan Py Eliasson, som är inne på sitt fjärde år på Attendo, kan bara hålla med.
– Våra ledord är engagemang, kompetens och omtanke. Vi har värderingscoacher och går igenom material och övningar och vi utvecklas genom olika hjälpmedel som Attendo tagit fram. Dessutom granskar vi hela tiden oss själva för att bli bättre, säger hon.

Jobba som sjuksköterska på Attendo och gör skillnad. Klicka här för att läsa mer och se våra lediga tjänster

Fokus på de äldre
Ledorden märks hos kunderna, eftersom sjuksköterskorna gärna gör det där lilla extra.
– Attendo är speciellt, för vi sjuksköterskor är alltid på plats måndag till fredag, i många kommuner finns det en sjuksköterskeexpedition centralt som åker ut och gör punktinsatser. Vi skapar relationer med de äldre och anhöriga, för vi är hos dem, och det tycker jag är fantastiskt. Allt vi gör utgår från våra kunder; vi sätter oss ner med dem en gång i månaden och frågar vad de vill ha, allt ifrån aktiviteter till önskekost, och man ser till att lösa det, säger Py Eliasson.
Fokus ligger på att skapa ett bra liv för de äldre.
– Vi har till exempel aktivitetsledare på alla boenden. Vill man gå på bio eller vistas utomhus så ordnar de det. Vi bryr oss om vad våra äldre behöver och får uppleva många fina möten med dem och deras närstående. Det är bra både för de äldre och för oss sjuksköterskor, säger Corina Caus.

Glad på jobbet
Också bland personalen finns en stor gemenskap.
– Vi är verkligen ett team. Vi har till exempel gemensamma fredagsfrukostar och ibland delar vi ut blommor och choklad för att alla ska känna sig uppskattade, sedda och hörda. Man är alltid glad när man kommer till jobbet, skrattar mycket och det är underbart att ha det så. Jag skulle inte kunna tänka mig att jobba någon annanstans än hos Attendo!

Attendo

Attendo är ett av Nordens ledande företag inom vård och omsorg. Undersökningsföretaget Universum har rankat de arbetsgivare som unga sjuksköterskor tycker är mest attraktiva, och det är Attendo som hamnar i topp i omsorgen, före Humana, Ambea och kommunerna i Sverige.

Vill du ha mer information, vänligen kontakta:

Pia Flink
Verksamhetschef I Operations manager
Tel: 072-142 45 08
pia.flink@attendo.com

attendo.se