Presentation
Akutkliniken i Örebro

”Här kan jag vara kvar länge”

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Kicki Nilsson
Caroline Eriksson, sjuksköterska, och Jennie Evaldsson, specialistsjuksköterska inom akutsjukvård på Akutkliniken i Örebro. Foto: Kicki Nilsson
Caroline Eriksson, sjuksköterska, och Jennie Evaldsson, specialistsjuksköterska inom akutsjukvård på Akutkliniken i Örebro. Foto: Kicki Nilsson

På den toppmoderna Akutkliniken i Örebro är ingen dag den andra lik. Men en sak som är konstant är klinikens alla spännande och patientnära karriärmöjligheter.

Sjuksköterskorna Jennie Evaldsson och Caroline Eriksson befinner sig mitt i händelsernas centrum. Tillsammans med sina engagerade kollegor roterar de mellan Akutklinikens olika stationer.
– Jag som är relativt ny roterar mellan medicin, kirurgi, ortoped, infektion och neurologi och jag ska snart skolas in även på barn, säger Caroline som började arbeta på kliniken som nyfärdig sjuksköterska sommaren 2022.
Caroline älskar fart och fläkt och ville åt bredden som finns på kliniken.
– Visst var det lite läskigt i början men samtidigt skolas du in successivt. Dessutom har jag väldigt lyhörda chefer och kollegor. Du tvingas aldrig ut i något som du inte känner dig redo för. Jag har lärt mig otroligt mycket och det finns många spännande vägar framåt. Här kan jag vara kvar länge, säger hon.

Vi söker sjuksköterska till akutmottagningen. Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Framträdande specialistroll
Klinikens sjuksköterskor har olika befogenheter utifrån erfarenhet och utbildning. Totalt finns det fyra olika behörighetsgrader.
Jennie, som har varit på kliniken sedan 2016, har full behörighet och är utbildad specialistsjuksköterska inom akutsjukvård. Det innebär bland annat att hon har behörighet att skriva röntgenremisser, suturera och sätta PVK med hjälp av ultraljud.
– Jag ville fördjupa mig inom akutsjukvård, dessutom var det ett skönt avbrott att få studera, säger Jennie och berättar att varje år får flera av klinikens sjuksköterskor betalda specialistutbildningar där de arbetar och studerar på halvfart.
Den dag Jennie känner sig redo för nya utmaningar finns det flera spännande möjligheter att välja mellan.
– När tiden är rätt skulle jag kunna tänka mig att gå vår internutbildning för att bli ledningssjuksköterska, säger hon.
Det både Caroline och Jennie gillar mest med sitt arbete är den stora variationen. Arbetet är dessutom väldigt socialt.
– Från början hade jag en tanke om att arbeta som ambulanssjuksköterska men jag har insett att jag gillar just det sociala väldigt mycket. Det är en stor klinik och du har många människor omkring dig. Det finns alltid någon att fråga vilket också är en stor trygghet, säger Jennie.

Akutkliniken – Region Örebro län

VO Akutsjukvård har cirka 200 medarbetare och omkring 68000 patientbesök per år. Arbetet på kliniken präglas av stort engagemang, högt tempo och ett tätt samarbete mellan olika personalkategorier. För oss är det viktigt med möjlighet till forskning och utbildning, men vi har även fokus på arbetsmiljö, delaktighet och samarbete.

regionorebrolan.se