Presentation
Medicinkliniken i Ljungby

Hjärta och bredd på Medicinkliniken

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Lasse Ahlin
Jonatan Bern, Lisa Rydh och Shabnam Omed tilltalas av komplexiteten på Medicinkliniken.
– Inom internmedicin så tvingas du tänka lite mer. Du behöver ha en helhetsbild av patienten, säger Lisa Rydh. Foto: Lasse Ahlin
Jonatan Bern, Lisa Rydh och Shabnam Omed tilltalas av komplexiteten på Medicinkliniken. – Inom internmedicin så tvingas du tänka lite mer. Du behöver ha en helhetsbild av patienten, säger Lisa Rydh. Foto: Lasse Ahlin

Bred kompetens är inte det enda som utmärker medarbetarna på Medicinkliniken i Ljungby.
– Det är få ställen där man får så mycket hjärta som här, säger sjuksköterskan Lisa Rydh.

Sjuksköterskorna Lisa Rydh, Jonatan Bern och Shabnam Omed hittade alla tre rätt efter att ha gjort sin praktik eller sommarjobbat på Medicinkliniken.
– Det jag fastnade för direkt var mötet med medarbetarna. Alla var så välkomnande, säger Shabnam.
Arbetet på kliniken är kunskapsintensivt och det är viktigt att nya medarbetare får tid att komma in i både arbetslag och rutiner. Nya sjuksköterskor får bland annat en åtta veckor lång introduktion följt av ett rotationsår.
Under rotationsåret är sjuksköterskorna ett halvår vardera på medicinavdelning 2 och 3, som är inriktade mot neurologi/stroke respektive kardiologi. Inför arbetet på de båda avdelningarna får sjuksköterskorna ytterligare introduktionsveckor, och följs dessutom av en mentor under hela det första året.
Vid årets slut är det dags att välja avdelning. Shabnam lockades av det spännande och varierande arbetet på avdelning 2. Jonatan, som några år tidigare gjorde samma resa, valde att fortsätta på avdelning 3.
– Förutom kunskap inom internmedicin får du spetskompetens inom både neurologi och kardiologi. Det gör att du redan under första året får en bred kompetens, och efter det får du möjlighet att fördjupa dig inom olika ansvarsområden, säger Jonatan.

Vi välkomnar sjuksköterskor till medicinkliniken i Ljungby. Klicka här för att läsa mer och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster

Stora utvecklingsmöjligheter
Att det finns gott om utvecklingsmöjligheter på Medicinkliniken är något som Lisa kan intyga. Hon har arbetat på kliniken sedan 2008. Anledningarna till att hon har valt att stanna kvar är flera.
– Jag har samverkat mycket med andra verksamheter men det är få ställen där man får så mycket hjärta som här, säger Lisa. Idag arbetar hon som avdelningschef, men har även vidareutbildat sig inom kontaktsjukvård och har en specialistutbildning inom hematologi.
Lisa, Jonatan och Shabnam är överens om att bredden på kliniken gör att arbetet är både spännande, varierande och tryggt.
– Jag har alltid känt mig väldigt väl rustad för att ta hand om mina patienter. Oavsett om de har njuproblematik, neurologisk, kardiologisk eller hematologisk problematik så har jag en grund att stå på, säger Lisa.

Medicinkliniken i Ljungby – Region Kronoberg

På Medicinkliniken bedrivs öppen och sluten specialiserad vård inom internmedicin, övriga invärtesmedicinska specialiteter samt inom neurologi, reumatologi och allergologi. Vi vill skapa goda förutsättningar för framtiden. Vi står för en robust verksamhet, säker vård och stolta medarbetare.

www.regionkronoberg.se