Presentation
Primärvård

Utvecklas i primärvården i Jämtland-Härjedalen!

Publicerad 28 mars 2023
Foto: Jens Blixth
Rebecka Jägerhäll och Henrik Modin, distriktsköterskor i Region Jämtland-Härjedalen. Foto: Jens Blixth
Rebecka Jägerhäll och Henrik Modin, distriktsköterskor i Region Jämtland-Härjedalen. Foto: Jens Blixth

I Region Jämtland-Härjedalen har du inte bara fantastisk natur runt knuten. Här kan du som sjuksköterska i primärvården få en utvecklande karriär, med spännande arbetsuppgifter och goda möjligheter till kompetensutveckling. Ta chansen du också och bli en del av vårt team!

Efter många år i akutsjukvården i sydligare delar av landet bestämde sig Henrik Modin för att ta nästa steg i karriären. Han ville ha mer regelbunden arbetstid, goda möjligheter till förkovring och drogs samtidigt till den storslagna naturen och aktiva friluftslivet som Region Jämtland-Härjedalen erbjuder. Idag är han distriktssköterska på Frösö hälsocentral.
– Jag fick möjlighet till en utbildningsanställning, där jag jobbade halvtid och pluggade på distans till distriktssköterska på halvtid. Det är ett väldigt bra upplägg och det var helt rätt steg för mig. Som distriktssköterska får man en solid teoretisk grund att stå på och en rymligare ryggsäck, med större ansvarsområde och ett vidare perspektiv. Jag trivs väldigt bra, säger han.
Hans kollega Rebecka Jägerhäll är sedan tidigare utbildad specialistsjuksköterska inom medicin, och nappade också hon på erbjudandet om utbildningsanställning. Eftersom hon i botten är specialistsjuksköterska i medicin kunde hon tillgodoräkna sig två terminer och blev färdig distriktssköterska på bara tre terminers halvtidsstudier.
– Jag hade länge velat läsa vidare och detta blev ett perfekt tillfälle. Att arbeta som distriktssköterska är otroligt varierat och vi har patienter med alla sorters diagnoser och i alla åldrar. Det går också att fördjupa sig i olika inriktningar och exempelvis ha egen mottagning, jobba med förebyggande hälsovård eller med e-hälsa. Nu går jag en utbildning i Motiverande Samtal och kommer efter det att utföra Riktade Hälsosamtal för att främja hälsosamma levnadsvanor, förebygga och tidigt upptäcka sjukdom. Detta samtal erbjuder regionen alla invånare som fyller 40, 50, 60 samt 70 år, berättar hon.

Jobba med oss i Jämtland-Härjedalen. Klicka på länkarna nedan för att se våra lediga tjänster


Jobba som sjuksköterska. Klicka här

Jobba som distriktssjuksköterska. Klicka här

Jobba som ambulanssjuksköterska. Klicka här

Spindeln i nätet
Som sjuksköterska i primärvården i Region Jämtland-Härjedalen kan du välja att arbeta i stad, glesbygd, med hembesök eller med en kombination. Det är ett självständigt arbete och du är spindeln i nätet både för medarbetare och patienter.
Både Rebecka och Henrik vill lyfta fram det fina teamarbetet. På Frösö hälsocentral och de andra hälsocentralerna i regionen arbetar en rad olika professioner i sammansvetsade multiprofessionella team, med starkt fokus på patienterna och på att ge en god och nära vård.
Nu rekryterar Region Jämtland-Härjedalen fler drivna och engagerade sjuksköterskor till primärvården. Vill du också ha ett utvecklande och spännande jobb, med goda möjligheter till kompetensutveckling och nära till skog och fjäll? Välkommen till oss i Jämtland-Härjedalen!

Region Jämtland-Härjedalen – Primärvård

Primärvården i Jämtland-Härjedalen består av närmare 30 hälsocentraler spridda över regionen, i såväl tätort som glesbygd. Här erbjuds du som är sjuksköterska goda möjligheter till kompetensutveckling och att utbilda dig till distriktssköterska genom utbildningsanställning. Vi arbetar för en god, tillgänglig och jämlik vård och ett kvitto på att vi är framgångsrika är vårt höga snittbetyg i den senaste nationella patientenkäten, NPE, om primärvården.

Läs mer om karriärmöjligheter på www.regionjh.se