Presentation
Praktikertjänst

Utvecklas och väx på Praktikertjänst

Publicerad 28 mars 2023
Pernilla Kadry, verksamhetschef för Stora Wäsby Vårdcentral. Foto: Johan Marklund
Pernilla Kadry, verksamhetschef för Stora Wäsby Vårdcentral. Foto: Johan Marklund

Praktikertjänst vet att ta tillvara sjuksköterskors unika kompetens. På Praktikertjänst kan du som sjuksköterska utvecklas och pröva dina vingar i en rad olika roller.
Möt våra sjuksköterskor Marcus, som är digital affärsutvecklare, och Pernilla, som arbetar som verksamhetschef på en vårdcentral.

Marcus Jangsjö började på Praktikertjänst 2018 efter flera år inom bland annat ambulans- och akutsjukvård i offentlig regi. Första jobbet på Praktikertjänst var på Bohuslindens vårdcentral i Strömstad.
– Jag arbetade tidigare i regionen, men ville arbeta mer förebyggande och följa patienterna över tid. Därför kände jag att primärvården var det rätta valet för mig. Dessutom lockades jag av de korta beslutsvägarna hos Praktikertjänst, berättar han.
I början arbetade Marcus med mer traditionella sjuksköterskeuppgifter, bland annat på vårdcentralens astma/KOL-mottagning. Efterhand blev han drivande i den projektgrupp som arbetade med utveckling av arbetssättet kring chatt som komplement till telefonrådgivning och som fungerar lite som en triagemotor.
– Som kille född 1990 med ett tidigare stort intresse för data och dataspel blev jag nästan per automatik ansvarig för det digitala, skrattar han. Men jag tyckte att det var väldigt kul och visade mig ha en fallenhet för arbetet. Det var en viktig pusselbit som föll på plats.

Jobba med oss på Praktikertjänst. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Prisbelönat arbete
Marcus fortsatte att intressera sig för den digitala utvecklingen och effektiviseringen av hälso- och sjukvården. Bland annat implementerade han applikationen Asthmatuner, ett verktyg för att erbjuda patienter astmakontroll i hemmet, vilket sparar tid för både vårdgivare och patient, men innebär också att vårdgivaren kan hjälpa patienten att balansera hälsan och förebygga andra besvär.
Implementeringen blev så framgångsrik att Marcus under 2020 belönades med Praktikertjänsts årliga utmärkelse Guldhjärtat i kategorin Innovation.
Nya möjligheter öppnades och Marcus fick erbjudande om att ingå i teamet för affärsutveckling och digitalisering.
– För mig innebär det en fantastisk möjlighet att utveckla den digitala vården som är ett viktigt komplement och bidrar till att skapa en mer tillgänglig, jämlik och effektiv vård. Min bakgrund som sjuksköterska i primärvården är en stor fördel, eftersom jag har insyn i arbetssätt, flöden och ersättningsmodeller, så jag upplever att hela min kompetens verkligen kommer till nytta, säger han.

Karriär som ledare
Marcus kollega Pernilla Kadry har valt en annan karriärväg. Hon är utbildad distriktssköterska och brinner för ledarskapsfrågor och verksamhetsutveckling. Pernilla har lång erfarenhet från bland annat slutenvården, primärvården och som chef. Nu är hon verksamhetschef för Stora Wäsby Vårdcentral, en nystartad mottagning i vacker slottsmiljö i Upplands Väsby strax utanför Stockholm.
– Jag tvekade inte att tacka ja. Det är otroligt spännande att få vara med från början och utveckla en helt ny verksamhet. Här på Praktikertjänst arbetar vi långsiktigt med fokus på kvalitet och man har förtroende för sin personal. Det känns som att komma hem, säger Pernilla och tillägger:
– Som chef här har man dessutom en solid infrastruktur att luta sig mot, så jag kan koncentrera mig på verksamheten. Jag får enormt bra stöd från centralt håll, som huvudkontoret och HR, så jag slipper att uppfinna hjulet om igen.

Marcus Jangsjö, digital affärsutvecklare på Praktikertjänst. Foto: Johan Marklund
Marcus Jangsjö, digital affärsutvecklare på Praktikertjänst. Foto: Johan Marklund

Stödjande kultur
Precis som Marcus är Pernilla intresserad av hur IT kan förbättra vården, för såväl patienter som medarbetare, och vårdcentralen deltar i ett pilotprojekt om AI.
– Här på Stora Wäsby är vi mycket engagerade i nya arbetssätt och hur vi kan få patienterna mer delaktiga i vården. Praktikertjänst uppmuntrar innovation och nytänkande och som sjuksköterska har du stora möjligheter att påverka och sätta avtryck, framhåller hon.
Pernilla upplever att Praktikertjänst tar vara på sina sjuksköterskor mycket bättre än många andra arbetsgivare inom vården. Det finns en förståelse och uppskattning för professionens breda kompetens och en stödjande och uppmuntrande kultur.
– Här finns ett brett spektrum av karriärvägar och goda möjligheter till vidareutbildning och kompetensutveckling. Och att de anställda verkligen trivs visar de regelbundna mätningarna som man gör. Här är medarbetarna nöjda!

Jobba med oss på Praktikertjänst. Klicka här för att se våra lediga tjänster

Praktikertjänst

Praktikertjänst är Sveriges största vårdgivare inom privat hälso- och sjukvård samt tandvård. Bolaget grundades för över 60 år sedan och våra cirka 1000 mottagningar runt om i landet ägs och drivs av oss som utför vården. Praktikertjänst har Sveriges nöjdaste patienter och rekryterar drivna och engagerade sjuksköterskor som vill vara med och utveckla vården på våra vårdcentraler och specialistmottagningar. Låter det intressant?

Läs mer på www.praktikertjanst.se