Presentation
Rättsmedicinalverket Rättspsykiatri

Bidra till rättssäkerheten på RMV!

Publicerad 29 september 2023
Foto: Johan Marklund
Louise Lantz, sjuksköterska på Rättsmedicinalverket i Huddinge. Foto: Johan Marklund
Louise Lantz, sjuksköterska på Rättsmedicinalverket i Huddinge. Foto: Johan Marklund

Vill du vara spindeln i nätet i komplexa och varierande rättspsykiatriska utredningar? På RMV är du som sjuksköterska helt central för verksamheten. Här kan du utvecklas samtidigt som du bidrar till ett rättssäkert samhälle.

Louise Lantz hade arbetat många år inom psykiatrin när hon för tre år sedan kom till Rättsmedicinalverket, RMV, i Huddinge. Hon lockades av den starka samhällsförankringen och av att arbeta med kombinationen av vård och juridik.
– Det var en ny miljö för mig, men jag tyckte att det verkade väldigt spännande. Det är bredare än att arbeta med renodlad psykiatri och jag trivs väldigt bra, berättar hon.

Tvärprofessionella team
Som sjuksköterska på RMV är du arbetsledare på en vård- och vistelseavdelning där man undersöker om personer som misstänks för brott lider av en allvarlig psykisk störning. Undersökningen tar vanligtvis tre till fyra veckor och bedömningen görs av ett tvärprofessionellt team, som bland annat består av sjuksköterska/skötare, läkare, psykolog och socialutredare. Säkerhetstänkandet är mycket högt och du ser till att rätt personer är på rätt plats vid alla tidpunkter.
– Vi är med klienterna i alla de situationer som uppstår under deras vistelse här och observerar deras reaktioner och beteenden. Vår omvårdnadsutredning utgör ett viktigt underlag till hela den rättspsykiatriska undersökningen, säger Louise.

Jobba som sjuksköterska på Rättsmedicinalverket. Klicka här för mer information och ansökan (Sista ansökningsdag har passerat)

Brett spektrum
På RMV vistas ett brett spektrum av klienter, med skiftande bakgrund och psykiatrisk problematik. Spannet sträcker sig från friska personer till klienter med mycket svår ångest eller psykos. Många har begått mycket grova brott. För att passa på RMV ska du gärna ha erfarenhet av psykiatri, men viktigast är dina personliga egenskaper. Det gäller att vara lugn, stabil och inte låta sig provoceras.
– Vi som arbetar här dömer inte och det gäller att alltid bibehålla sin professionalitet, framhåller Louise.
På RMV erbjuds du spännande arbetsuppgifter, kompetensutveckling av olika slag som möjlighet att läsa till specialistsjuksköterska under betald arbetstid, individanpassat schema och bra lön.
– Här på RMV får vi förutsättningar att göra ett bra jobb. Det är enormt omväxlande, föränderligt och lärorikt!

Rättsmedicinalverket

RMV:s rättspsykiatriska avdelning har enheter i Stockholm och Göteborg. Här arbetar du i team med andra professioner för att bedöma om en intagen är i behov av rättspsykiatrisk vård. Här får du som är sjuksköterska en spännande karriär, goda möjligheter till kompetensutveckling och du bidrar till ett rättssäkert samhälle.

Läs mer på: www.rmv.se