Presentation
Humana Äldreomsorg

Viktigt jobb med mycket glädje, engagemang och ansvar

Publicerad 24 oktober 2023
Foto: Conny Holm
Susanne Elvermark, sjuksköterska och Nina Jones, verksamhetschef på Björnö. Foto: Conny Holm
Susanne Elvermark, sjuksköterska och Nina Jones, verksamhetschef på Björnö. Foto: Conny Holm

Susanne Elvermark hade jobbat länge som sjuksköterska inom den offentliga vården när hon i somras började på Björnö, ett äldreboende i Norrtälje som drivs av Humana. Det är ett beslut hon inte har ångrat.
– Att få utvecklas och bidra med min erfarenhet i ett nytt sammanhang är väldigt roligt.

Under sin tidigare karriär har Susanne Elvermark arbetat mestadels inom ambulanssjukvården och bland annat utbildat sig till specialistsjuksköterska i anestesi. Närmast kommer hon från en tjänst som omvårdnadsledare på kvinnoklinikens anestesi.
– Jag var redo för nya utmaningar och ville tillbaka till geriatriken där jag började som nyutexaminerad sjuksköterska i början av 2000-talet. När erbjudandet om att bli HSL-ansvarig och biträdande verksamhetschef på Björnö tackade jag ja.
En stor fördel med jobbet på äldreboendet, säger Susanne, är kontinuiteten.
– Här följer du patienten ofta från inskrivning till livets slut. Som omvårdnadsansvarig sjuksköterska har man ett stort ansvar, men i gengäld också ett väldigt roligt jobb.
Hon ser flera fördelar med Humana som arbetsgivare.
– Det är korta kontaktvägar och lätt att få gehör för nya idéer och projekt. Det finns också goda utvecklingsmöjligheter och en stark vi-känsla i verksamheten. Med gemensamma krafter skapar vi en så bra vård som möjligt för de boende.

Nu söker vi en sjuksköterska till oss på Humana Björnö. Klicka här för mer information och ansök (Sista ansökningsdag har passerat)

Stark värdegrund
Humanas ledord är glädje, engagemang och ansvar, en stark värdegrund som hela verksamheten vilar på.
– Det är tre hörnstenar som ger alla medarbetare förutsättningar att växa i sina roller. När man känner glädje och engagemang så tar man också mer ansvar. Och det gör vi här, varje dag, säger Susanne.
På frågan om hon kan rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till Humana i allmänhet och Björnö i synnerhet, kommer svaret snabbt.
– Mycket av den vård som tidigare enbart getts på sjukhus flyttar nu ut till oss på äldreboendena. Det är en utmaning som kräver duktiga och erfarna sjuksköterskor. Samtidigt är det ingen nackdel att vara ny, man lär sig väldigt mycket genom att jobba med gamla eftersom det är en väldigt komplett vård. Att som erfaren sjuksköterska få bidra med sin erfarenhet är roligt och jag kan absolut rekommendera andra att söka sig hit. På Björnö kan alla utvecklas och växa i sin roller, oavsett antal år i yrket.

Humana

Vi på Humana vill göra skillnad i människors vardag. Vi tycker att alla har rätt till ett bra liv, oavsett ålder och förutsättningar. Det är också det som är vår vision. De som arbetar inom Humana har ett stort engagemang för våra kunder, boende och klienter. Våra medarbetares kompetens och medmänsklighet gör en skillnad i människors vardag och det är vi stolta över.

humana.se