Jobba inom psykiatrin

Vuxenpsykiatrin klart populärast

Publicerad 24 oktober 2023
Text: Redaktionen Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

8 procent av sjuksköterskorna svarar att de redan arbetar inom psykiatrin och 19 procent svarar att de kan tänka sig att göra det. 65 procent av dem vill helst arbeta inom allmänpsykiatrin/vuxenpsykiatrin, som är det överlägset populäraste psykiatriområdet.

Skulle du kunna tänka dig att arbeta inom psykiatrin?

Inom vilka psykiatriområden skulle du helst vilja arbeta? Ange gärna flera.


Endast de som redan arbetar inom psykiatrin eller kan tänka sig att göra det har svarat.

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes av Framtidens Karriär – Sjuksköterska mot ett slumpmässigt urval av sjuksköterskor i Sverige 12–16 oktober 2023. Den statistiska felmarginalen i undersökningen är 1,9–3,2 procentenheter.