Presentation
Region Norrbotten Avd. 61 – Sunderby Sjukhus

Här kan du växa i din yrkesroll och ha kul längs vägen

Publicerad 9 april 2024
Foto: Daniel Holmgren / Cre8photo.se
Gabriella Zachari, Wilma Gidlund och Kajsa Hedlund trivs på avdelning 61 vid Sunderby sjukhus. Foto: Daniel Holmgren / Cre8photo.se
Gabriella Zachari, Wilma Gidlund och Kajsa Hedlund trivs på avdelning 61 vid Sunderby sjukhus. Foto: Daniel Holmgren / Cre8photo.se

När två medicinavdelningar på Sunderby sjukhus slogs samman skapades en avdelning med bred patientbas och ett starkt fokus på utveckling, både av verksamhet och medarbetare. Avdelning 61 präglas av trevlig arbetsmiljö där både erfarna och nya sjuksköterskor kan växa i sina roller.

Sjuksköterskor som vill jobba en stimulerande och stödjande arbetsmiljö med många olika karriärvägar och möjligheter till fördjupning kan hitta vad de söker på avdelning 61. Det säger Gabriella Zachari, nyutexaminerad sjuksköterska.
– Jag sommarjobbade på avdelningen som undersköterska och det kändes självklart att återvända hit. Avdelningen har ett bra arbetsklimat och eftersom vi har en så bred patientbas får man lära sig mycket om allt möjligt.
Wilma Gidlund sjuksköterska med tre år i yrket, är inne på samma linje.
– Jag arbetade tidigare på MAVA/MIA och kom hit i samband med sammanslagningen. Vi har blivit en härlig arbetsgrupp med många olika kompetenser och jag lär mig ständigt nya saker.
Kajsa Hedlund är teamledare på avdelningen.
– Jag blev färdig sjuksköterska 2011 och har med undantag för en utflykt på ett par år arbetat på avdelning 61 sedan dess. Det finns ett uttalat intresse från ledningen att utveckla både verksamhet och medarbetare. Jag har uppmuntrats till att axla mer ansvar i takt med att min kunskap och erfarenhet ökat.

Nya lokaler
På frågan om de tre kollegorna kan rekommendera andra sjuksköterskor att söka sig till avdelning 61 kommer svaren snabbt.
– Absolut, säger Wilma. Även om tempot tidvis kan vara högt kan du alltid vända dig till dina kollegor för att få det stöd du behöver. Det är en jättebra avdelning som förutom många utvecklingsmöjligheter även har en fantastisk personalgrupp. Det är alltid lika roligt att komma till jobbet.
Gabriella flikar in att 61:an är en perfekt avdelning att börja på om man vill lära sig mycket på kort tid.
– Jag har även fått förmånen att gå det kliniska basåret vilket är toppen när man som jag är ny i yrket.
En annan fördel med avdelning 61 är att verksamheten snart flyttar in i nya, fräscha lokaler.
– Om man aldrig vill sluta att utvecklas i sin yrkesroll, få en bred kompetens och vara del av ett glatt gäng som stöder varandra och har nära till skratt – då är det här rätt avdelning att jobba på, fastslår Kajsa.

Avdelning 61 vid Sunderby sjukhus – Region Norrbotten

På avdelning 61 vid Sunderby sjukhus vårdas patienter med olika allmänna internmedicinska sjukdomar som bland annat njurmedicinska, gastroenterologiska och endokrinologiska sjukdomar.

Arbetet hos oss är varierande där du får möta människor i många olika situationer, både akut sjuka och planerade patienter. Avdelningen flyttar snart in i nya lokaler och det finns goda möjligheter att vara med och påverka verksamheten.

www.norrbotten.se