Presentation

”Att ge sjuksköterskor goda villkor gynnar hela samhället”

Publicerad 16 mars 2016

Outi Luiro, VD och grundare av Zest Care. Foto: Ernst Henry Photography
Outi Luiro, VD och grundare av Zest Care. Foto: Ernst Henry Photography
– Mitt mål är att hämta hem sjuksköterskorna från Norge, hos oss får de minst lika bra villkor, säger Outi Luiro, VD och grundare av Zest Care, som för andra året i rad utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare.

Zest Care startades för tio år sedan med ett tydligt mål för verksamheten: att bli Sveriges bästa bemanningsföretag för sjuksköterskor.
Idag har de kommit en bra bit på väg, företaget har för andra året i rad tagit hem titeln Sveriges bästa arbetsgivare. Bakom framgångarna ligger ett omsorgsfullt arbete och en verksamhet som nischat in sig på att ta riktigt bra hand om sina medarbetare.
Zest Cares sjuksköterskor är de bäst betalda i branschen, men Outi Luiro påpekar att det krävs mer än en bra lön för att en människa ska trivas och må bra på sitt jobb.
– Det handlar om få fortsätta att utvecklas i sitt arbete, att jobba för ett företag som är framåt, modernt, kreativt och erbjuder en bra arbetsmiljö. Här handlar det inte främst om den fysiska miljön, utan om att ha kontroll över sitt liv. Vi på Zest Care kan leva upp till allt detta och faktum är att hela samhället vinner på att sjuksköterskor har goda villkor och bra arbetsmiljö.

Trygghet
Sjuksköterskor som arbetar inom Zest Care har även ett gediget trygghetspaket.
– Våra sjuksköterskor får en privat sjukvårdsförsäkring för att att snabbt komma tillbaka och för att de ska få 90 procent av sin lön om de blir långtidssjuka. Vi har även ett stort program för hälsa och livsstil samt många sociala engagemang och aktiviteter. Alla sjuksköterskor har också en personlig kontaktperson och vi backar alltid upp våra medarbetare, oavsett vad det gäller, berättar Outi Luiro.
Idag har Zest Care 900 anställda sjuksköterskor. Nytt är att verksamheten även har börjat hyra ut chefer till kommunernas äldreomsorg.
– Många kommuner har svårt att hitta kvalificerade medarbetare till dessa tjänster. Genom oss kan de få en interimschef med rätt kompetens för uppdraget.
I framtidsplanerna ingår att Zest Care ska bli Sveriges bästa bemanningsföretag, inte bara för sjuksköterskor utan även för chefer inom vård och omsorg och för socionomer.
– Framtidsvisionen är att börja jobba med poliser. Vi är extremt bra på att ta hand om människor och jag tror att poliser också vill bli väldigt bra omhändertagna av sin arbetsgivare, fastslår Outi Luiro.

Zest Care
Zest Care är ett konsult-, utbildnings- och bemanningsföretag som utvecklar kvaliteten i äldreomsorg och sjukvård.
Zest Care bemannar kommuner och sjukhus över hela landet med legitimerad personal. Företaget grundades 2006 och har kontor i Stockholm och Malmö.

Per Albin Hanssons väg 41
205 12 Malmö
Tel: 040-32 12 90
info@zestcare.se
www.zestcare.se

www.zestcare.se