Presentation

Helhetssynen på vården genomsyrar verksamheten

Publicerad 16 mars 2016

Linn Jeppson, sjuksköterska och enhetschef för palliativa avdelningen Löwet inom Praktikertjänst N.Ä.R.A. AB och Elin Sandqvist, sjuksköterska inom ASIH Praktikertjänst N.Ä.R.A. Huddinge/Botkyrka.
Linn Jeppson, sjuksköterska och enhetschef för palliativa avdelningen Löwet inom Praktikertjänst N.Ä.R.A. AB och Elin Sandqvist, sjuksköterska inom ASIH Praktikertjänst N.Ä.R.A. Huddinge/Botkyrka.
– Sedan jag började på Praktikertjänst 2014 har utvecklingen gått snabbt. Här finns stora möjligheter för den som vill vidare i karriären, säger Linn Jeppson, sjuksköterska och enhetschef för palliativa avdelningen Löwet inom Praktikertjänst N.Ä.R.A. AB.

Inom Praktikertjänst N.Ä.R.A. erbjuds ett unikt vårdkoncept. Kombinationen av specialiserade slutenvårdsenheter och en stor öppenvårdsverksamhet skapar goda förutsättningar för den helhetssyn på patienten som genomsyrar hela verksamheten. Efter 14 år som sjuksköterska inom den landstingsdrivna vården bestämde sig Linn Jeppson för att söka till Praktikertjänst.
– Jag hade hört mycket gott om både deras ASIH och om verksamheten som sådan. Mina förväntningar har överträffats med råge. Praktikertjänst är en stor organisation som lyckats behålla närheten både till medarbetare och patienter.
För Linn har bytet av arbetsgivare inneburit en snabb utveckling, idag är hon chef för den palliativa avdelningen.
– Eftersom cheferna är närvarande i verksamheten är det lätt att bli sedd. Jag har fått mycket stöd och kan verkligen rekommendera min arbetsplats till andra sjuksköterskor som liksom jag brinner för palliativ vård.

Hittat hem
Även Elin Sandqvist, sjuksköterska inom ASIH Praktikertjänst N.Ä.R.A. Huddinge/Botkyrka har bara gott att säga om sin arbetsplats.
– När jag kom till ASIH för snart ett år sedan var det som att komma hem rent yrkesmässigt. Jag trivs med det självständiga arbetet och att ingen dag är den andra lik. Ibland händer saker som gör att jag måste planera om min dag flera gånger, andra gånger löper allt som planerat och då finns utrymme för att sitta ner, ta en fika och verkligen lära känna mina patienter.
En stor fördel, menar Elin, är att hon i sitt arbete kan lägga allt fokus på den patient hon är hos för stunden.
– Inom ASIH kan du bara vara på ett ställe åt gången vilket fått min stressnivå att sjunka avsevärt. Jag har hamnat helt rätt och ser med spänning på framtiden och vad den mobila utvecklingen kommer att innebära för arbetet inom ASIH.

Praktikertjänst N.Ä.R.A. AB vill ligga på topp inom vårdutveckling. Vill Du?
Vi har 12 fantastiska, kompetenta och välkomnande ASIH-team inom Stockholms län. Vi har även två fina palliativa avdelningar och just nu bygger vi även upp en ny palliativ avdelning på Lidingö.
Här finns möjligheter för dig som vill utvecklas i din roll och ha nära till arbetet!

I norra Stockholm har vi team i Järfälla, Lidingö, Sollentuna, Täby, Väsby och Västerort. Den palliativa avdelningen ligger invid Löwenströmska sjukhuset.
I södra Stockholm har vi team i Botkyrka, Handen, Huddinge, Nynäshamn Tyresö och Södertälje. Den palliativa avdelningen ligger på Handens sjukhus.

Välkommen med ansökan för sommarvikariat eller tjänst till Marie eller Katarina:
ASIH Nord
0730-290 225, marie.walheim@ptj.se
ASIH Syd
070-484 45 41, katarina.ramqvist@ptj.se
www.praktikertjanstnara.se

www.praktikertjanstnara.se