Presentation

Kostnadsfri utbildning får sjuk­sköterskorna att köa till PR Vård

Publicerad 12 oktober 2016

Rickard och Patricia Ljunggren, startade PR Vård 2001 och är själva legitimerade sjuksköterskor. Foto: Sauman Ng Agerberg
Rickard och Patricia Ljunggren, startade PR Vård 2001 och är själva legitimerade sjuksköterskor. Foto: Sauman Ng Agerberg
Genom att erbjuda sjuksköterskor kostnadsfri hemsjukvårdsutbildning fick PR Vård en kö av sökande. Många sjuksköterskor som jobbade med andra saker och ”längtade tillbaka” till vårdarbetet hörde av sig. En mini-reaktivering var precis vad många väntat på. Då vågade man söka sig till PR Vård.

PR Vård är inget undantag. Vårdarbetsgivare behöver vara uppfinningsrika och ambitiösa för att locka bra personal. När PR Vård öppnade dörrarna till sin verksamhet på ett nytt sätt hände allt på en och samma gång. Genom att bjuda in sjuksköterskor utifrån till en kostnadsfri två dagars-utbildning så fick man massor av sökande.
– Vi som har jobbat i vården vet att det kan kännas som ett stort steg att söka ett jobb. Då ska man veta exakt vad man vill, redan när man skickar in sitt CV. PR Vård Academy handlar om att ”sänka tröskeln”. Vi låter sjuksköterskor komma till oss och få ett smakprov på vad vi gör. De får chans att spana in oss som arbetsgivare. Först efter utbildningen är avslutad, tar man ett beslut om man vill söka ett jobb i verksamheten, säger Sofie Ursäter som är kvalitetsansvarig på PR Vård.

Reaktivering i miniformat
PR Vård har sett goda rekryteringsresultat av denna metod som man har döpt till PR Vård Academy. Under våren 2016 sökte 152 undersköterskor till 52 utbildningsplatser. Nästan alla som genomgick utbildningen valde sedan att söka jobb i verksamheten. Nu när en sjuksköterskeanpassad utbildning hölls i oktober 2016 var det inga problem att fylla utbildningsplatserna. Via annonser i sociala medier och i tidningar sökte man sjuksköterskor som ville ha en nystart och var nyfikna på hemsjukvård. ”Gamla rävar” som kände sig lite ringrostiga på grund av att man varit t bort från yrket ett tag, hörde också av sig.
– Vi som jobbar med hemsjukvård på PR Vård vet vad som krävs för att trivas hos oss. Den medicinska tekniken är inte den största utmaningen. Jobbet är fritt och rörligt. I hemsjukvården ska man framförallt vara en mogen, självständig person med förmåga att se patienten i ett helhetsperspektiv. Hos oss är seniora sjuksköterskor särskilt välkomna. Via vår utbildning har vi lyckats attrahera dem till vår verksamhet, berättar Patricia Ljunggren, sjuksköterska som tillsammans med maken Rickard grundade PR Vård för femton år sedan.

PR Vård
PR Vård är ett familjeägt företag inom vårdsektorn med över 900 medarbetare, varav de flesta är sjuksköterskor och undersköterskor. Företaget grundades 2001 och av Patricia och Rickard Ljunggren. Man erbjuder anställningar för legitimerade sjuksköterskor inom hemsjukvård, elevhälsa och på egen barnmottagning.
Hemsjukvården bistår landsting, kommuner och privata aktörer med vårdtjänster utförda av ambulerande sjuksköterskor och undersköterskor. Varje månad genomförs 50 000 vårdsbesök i Stockholms län – från Österåker i norr till Nykvarn i söder.

Alla lediga jobb på PR Vård finns på www.prvard.se

Läs mer om PR Vård Academy här!

Besök oss på Facebook

www.prvard.se