Presentation

Stora möjligheter till utveckling

Publicerad 12 oktober 2016

Karin Thalén, sjukhusdirektör och Karin Holmgren, specialistsjuksköterska. Foto: Gonzalo Irigoyen
Karin Thalén, sjukhusdirektör och Karin Holmgren, specialistsjuksköterska. Foto: Gonzalo Irigoyen
Nästa år firar stiftelsen Stockholms Sjukhem 150 år. Den idéburna organisationen erbjuder unika möjligheter för sjuksköterskor både till kliniskt arbete, och till forskning, utveckling och utbildning genom en stark FoUU-verksamhet.

Sjukhusdirektören Karin Thalén tillträdde sin tjänst i augusti och det är första gången en sjuksköterska innehar den prestigefyllda positionen sedan starten år 1867 då det första sjukhemmet byggdes.
– Det är inspirerande att få leda Stockholms Sjukhem, en organisation som vilar på en stabil värdegrund och som ger vård och omsorg med fokus på kvalitet. En bred verksamhet med primärvård, palliativ vård, rehabilitering i både öppen- och slutenvård, geriatrik och avancerad sjukvård i hemmet ASiH. Vi har ett gott renommé och många står i kö för att få vård och omsorg hos oss.
– Vår FoUU-enhet bedriver forskningsprojekt och magister-/masterprojekt som leds av sjuksköterskor, paramedicinare och läkare, där exempelvis effekterna av rörelseövningar och näringstillförsel till äldre i omsorgsboende och smärtbehandling i palliativ vård är några få exempel, understryker hon.

Uppmuntrar egna initiativ
Personalen uppmuntras till att komma med egna initiativ och driva utvecklingsprojekt. Sjukhusledningen vill erbjuda spännande uppdrag och vara en attraktiv arbetsgivare där du kan få vidareutvecklas.
– Förutom ett mentorskap för nyutexaminerade sjuksköterskor har vi samtalsgrupper som träffas någon gång i veckan. Själv utbildade jag mig till specialistsjuksköterska i geriatrik samtidigt som jag arbetade på Brommageriatriken, som tillhör Stockholms Sjukhem sedan 2007, berättar specialistsjuksköterskan Karin Holmgren.

Alltid nya möjligheter
Avdelningen på Kungsholmen är ett tillskott till Brommageriatriken. Den öppnade sina dörrar i mars i år och har utökats successivt. För några veckor sedan öppnades det tredje och sista våningsplanet och nu erbjuds 42 vårdplatser i rymliga, nyrenoverade lokaler.
– När vi väl blir sjuka behövs både god vård och omsorg. Vi är stolta över såväl kvaliteten på vården som tillgången till kultur och natur med trädgårdsrehabilitering. Vi är miljö- och kvalitetscertifierade, så det stimulerar oss till ständiga förbättringsarbeten, säger Karin Thalén.
Hon får medhåll av Karin Holmgren, som varit med sedan enheten öppnades. Hon har arbetat på annat håll, men har valt att återvända för den stimulerande arbetsmiljön.
– Jag trivs bra med både kollegor och arbetsuppgifter. Sedan gör det goda samarbetet mellan de olika enheterna att man har möjligheten att utvecklas och prova på nya roller och uppgifter. Det finns alltid något nytt att lära sig och det gör det roligt att gå till jobbet, avslutar hon.

Stockholms Sjukhem
Stockholms Sjukhem är en privat vårdgivare som ägs och drivs av en stiftelse grundad 1867. Vi bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vår verksamhet har stor bredd och omfattar avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), geriatrik, palliativ vård, rehabilitering, allmänmedicin och äldreomsorg. Vi har även en forskningsenhet. Stockholms Sjukhem har drygt 800 medarbetare.

Stockholms Sjukhem
Box 12230
102 26 Stockholm
Tel: 08-617 12 00
www.stockholmssjukhem.se

www.stockholmssjukhem.se