Presentation

Variation och utvecklingsmöjligheter på Karolinskas Bemanningscentrum

Publicerad 12 oktober 2016

Henrik Schultz, sjuksköterska, Johanna Ramstedt, sektionschef och Marie Cassepierre, sjuksköterska på Karolinskas Bemanningscentrum.
Henrik Schultz, sjuksköterska, Johanna Ramstedt, sektionschef och Marie Cassepierre, sjuksköterska på Karolinskas Bemanningscentrum.
För sjuksköterskor som vill arbeta på ett av Sveriges största högspecialiserade sjukhus, söker omväxling, utmaningar och gärna breddar sin erfarenhet är en anställning på Karolinskas Bemanningscentrum en intressant karriärmöjlighet.

Bemanningscentrum fungerar som Karolinskas egna bemanningsföretag och förmedlar kompetent personal till sjukhusets olika verksamheter i Huddinge och Solna.
– Som medarbetare hos oss lägger du ditt eget schema och får kortare och längre uppdrag på merparten av sjukhusets vårdavdelningar. De flesta sjuksköterskor som arbetar via oss är tillsvidareanställda, vilket innebär att de har samma anställningstrygghet som fastanställda på olika avdelningar, säger Johanna Ramstedt, sektionschef på Karolinskas Bemanningscentrum.
– Jag var tidigare anställd på en av Karolinskas avdelningar, men kände att jag ville bredda min erfarenhetsbas och stärka min kompetens. Därför började jag jobba här. Jag trivs jättebra med flexibiliteten, omväxlingen och möjligheten att få arbeta på så många olika avdelningar, säger Marie Cassepierre, som sedan fjorton år tillbaka arbetar som sjuksköterska via Karolinskas Bemanningscentrum.

Styr sitt eget schema
– Flera skäl bidrog till att jag valde att byta från en tillsvidareanställning på en av Karolinskas vårdavdelningar till att jobba på det här sättet istället. Möjligheten att själv kunna påverka mitt eget schema och att kunna ta ledigt med kort varsel, att få bredda mitt interna kontaktnät på olika avdelningar och att ständigt utvecklas var några av de viktigaste faktorerna, säger Henrik Schultz, som arbetat som sjuksköterska via Karolinskas Bemanningscentrum i ett år.
Som sjuksköterska är det bra om du har en personlig mognad, ett par års yrkeserfarenhet och känner dig trygg i dig själv om du vill arbeta via Bemanningscentrum. De arrangerar egna utbildningsdagar och sjuksköterskor har även möjlighet att delta i den kompetensutveckling som bedrivs inom Karolinska.

Utvecklas som sjuksköterska
– Det nätverk och den kännedom om olika avdelningar som jag byggt upp under mina år som sjuksköterska från Bemanningscentrum är en värdefull tillgång i mitt dagliga arbete. Jag har utvecklats mycket under de här åren och gemenskapen på Bemanningscentrum gör att jag trivs fantastiskt bra, säger Marie Cassepierre.

Karolinskas Bemanningscentrum
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största universitetssjukhus med cirka 15 500 medarbetare. Bemanningscentrum förmedlar serviceinriktade sjuksköterskor med bred kompetens inom ett flertal av sjukhusets verksamheter.
www.karolinska.se/jobba-hos-oss/Bemanning/

www.karolinska.se/jobba-hos-oss/Bemanning/