Presentation

Zest Care tar sina sjuksköterskor på allvar

Publicerad 12 oktober 2016

Berit Göransson och Erik Dahlgren.
Berit Göransson och Erik Dahlgren.
– Ska man jobba som sjuksköterska är det på Zest Care man ska vara. Tack vare de goda villkoren har jag råd att jobba mindre och kraft att göra ett bättre jobb när jag är i tjänst, säger Erik Dahlgren, allmänsjuksköterska.

Zest Care har utnämnts till Sveriges Bästa Arbetsgivare två år i rad. Bakom utmärkelsen finns hårda faktorer som bra lön, tjänstepension och privat sjukförsäkring men även mjuka faktorer har stor del i framgången.
Berit Göransson tog sin sjuksköterskeexamen 1969. Under de gångna åren har hon bland annat hunnit med att arbeta som intensivvårdssjuksköterska, klinikföreståndare och som lärare vid Malmö högskola.
– Jag har egentligen gått i pension men älskar mitt yrke och sökte mig till Zest Care för att kunna fortsätta jobba och sätta lite guldkant på tillvaron.
De goda arbetsvillkoren är något som Berit sätter stort värde på.
– Förutom den fina lönen erbjuds kontinuerligt medicintekniska utbildningar, hälso- och livsstilsprogram med inspirerande föreläsare samt friskvårdsbidrag på 5 000 kronor per år. Zest Care är en mycket generös arbetsgivare, jag trivs bra och tycker det är jätteroligt att arbeta här.
Erik Dahlgren är något färskare i yrket.
– Jag tog examen för två år sedan och arbetade med akutsjukvård inom landstinget i drygt ett år innan jag började frilansa. Skillnaden är att jag nu kan bestämma mitt eget schema och gå ner i arbetstid. Stressen är inte lika kännbar och tack vare högre lön kan jag jobba mindre och göra ett bättre jobb. Tidigare var jag trött jämt, nu har jag lyckats få balans i livet.

Ebrima ”Ibs” Jawara. Foto: Jonas Nimmersjö
Ebrima ”Ibs” Jawara. Foto: Jonas Nimmersjö
Tar sjuksköterskor på allvar
Ebrima ”Ibs” Jawara, som blev färdig sjuksköterska 1988 och kan se tillbaka på en lång karriär har liknande erfarenheter.
– Jag kom till en punkt där jag behövde ägna mer tid åt min familj och sökte en lösning där jag kunde bestämma över min egen tid och samtidigt öka inkomsten.
Lösningen blev Zest Care.
– Här har jag hamnat helt rätt, fått fin respons och en egen konsult som alltid finns till hands. Kommunikationen är snabb och professionell, jag minns att jag redan efter första kontakten tänkte: “Wow, vad kul med någon som värdesätter en sjuksköterska så högt!”
Ibs har framfört önskemål om att arbeta länge på samma ställe för att sedan kunna vara ledig och ägna sig åt familjen.
– Det har lett till att jag arbetar på ett äldreboende i Stockholm där jag jobbar heltid i sex månader och sedan tar en paus. Zest Care tar oss sjuksköterskor på allvar, det märks i allt de gör och det är en inställning som betyder mycket.

Zest Care
Zest Care är ett konsult-, utbildnings- och bemanningsföretag som utvecklar kvaliteten i äldreomsorg och sjukvård.
Zest Care bemannar kommuner och sjukhus över hela landet med legitimerad personal. Företaget grundades 2006 och har kontor i Stockholm och Malmö.

Zest Care
Per Albin Hanssons väg 41
205 12 Malmö
Tel: 040-32 12 90
E-post: info@zestcare.se
www.zestcare.se

www.zestcare.se