Presentation

Gratis utbildning lockar till jobb inom hemsjukvård

Publicerad 15 mars 2017

Sofie Ursäter, sjuksköterska och kvalitetschef och Alexandra Seluyanova, sjuksköterska utbildningsansvarig på PR Vård Hemsjukvård.
Sofie Ursäter, sjuksköterska och kvalitetschef och Alexandra Seluyanova, sjuksköterska utbildningsansvarig på PR Vård Hemsjukvård.
PR Vård Hemsjukvård erbjuder kostnadsfria kurser för alla sjuksköterskor som är nyfikna på hemsjukvård. Satsningen är en succé och har lockat många till att börja jobba hos företaget. Att det ingår i kvalitetsarbetet att kontinuerligt fylla på med ny kunskap gör att de anställda också trivs och stannar kvar.

När flera av primärvårdens mottagningar i Stockholms län har stängt fungerar PR Vård Hemsjukvård som deras förlängda arm. Företaget har vuxit till en av landets största vårdgivare inom hemsjukvård och gör cirka 60 000 besök hos patienter varje månad under främst kvällar, nätter och helger.
Sjuksköterskan Alexandra Seluyanova började som timanställd hos PR Vård Hemsjukvård för ett par år sedan. Hon trivdes direkt och tackade ja när hon blev erbjuden en fast anställning efter bara några inhopp. Sedan dess har hon fortsatt att utvecklas. Idag är hon utbildningsansvarig vilket innebär att en del av hennes tjänst innefattar att ordna med kompetenssatsningar för de anställda.
– Det kan handla om alltifrån sårbehandling vid diabetes till astma och KOL, läkemedel och hygien. Vi identifierar vilka behov som finns. Vid utbildningarna varvar vi föreläsningar med praktiska moment, säger Alexandra Seluyanova.

Att bjuda på kurs blev lyckad rekrytering
Att erbjuda utbildningar har blivit lite av PR Vårds signum och har bidragit till både deras goda rykte och lyckade rekrytering. Under hösten 2016 anordnade man en tvådagarsutbildning i basal hemsjukvård, PR Vård Academy, för sjuksköterskor. Helt gratis och utan förpliktelser. Flera sjuksköterskor som inte arbetat med det kliniska vårdarbetet på länge lockades av möjligheten att hitta tillbaka till det patientnära arbetet.
– Vi fick ett fantastiskt gensvar. Flera började jobba hos oss efter att ha gått utbildningen. I början av april erbjuder vi samma utbildningsmöjlighet igen, säger Sofie Ursäter, sjuksköterska och kvalitetschef på PR Vård Hemsjukvård.
Att arbetsgivaren värderar kvalitetsarbete och fokuserar på kompetensutveckling bidrar till trivseln bland de anställda. Men det är också de vardagliga mötena med patienterna som gör det kul att gå till jobbet.
– Jag gillar att det är ett självständigt arbete men att jag samtidigt har ett så bra kollegialt stöd. Och så trivs jag med variationen. Att jag får träffa så många olika människor i deras hemmiljö, säger Alexandra Seluyanova.

PR Vård
PR Vård är ett familjeägt företag inom vårdsektorn med över 900 medarbetare, varav de flesta är sjuksköterskor och undersköterskor. Företaget grundades 2001 och av Patricia och Rickard Ljunggren. Man erbjuder anställningar för legitimerade sjuksköterskor inom hemsjukvård, elevhälsa och på egen barnmottagning.
Hemsjukvården bistår landsting, kommuner och privata aktörer med vårdtjänster utförda av ambulerande sjuksköterskor och undersköterskor. Varje månad genomförs 50 000 vårdsbesök i Stockholms län – från Österåker i norr till Nykvarn i söder.

Alla lediga jobb på PR Vård finns på www.prvard.se

Läs mer om PR Vård Academy här!

Besök oss på Facebook

www.prvard.se