Presentation

Utvecklas och trivs på Svensk Vårdsupport

Publicerad 15 mars 2017

Linda Engström, specialistsjuksköterska med inriktning mot barn och unga. Foto: Fredrik Schlyter
Linda Engström, specialistsjuksköterska med inriktning mot barn och unga. Foto: Fredrik Schlyter
Trygghet, lyhördhet och flexibilitet, samt ett brinnande engagemang för kvalitet. Det är ledstjärnorna för Svensk Vårdsupport. Målet är att bli Skandinaviens ledande vårdbemanningsföretag.

– Här känner jag mig betydligt mer uppskattad i min yrkesroll jämfört med tidigare arbetsplatser. När jag kommer ut på uppdrag är jag verkligen efterlängtad. Både personalen och min chef på Svensk Vårdsupport värdesätter mig och jag kan göra en viktig insats, säger Nettan Kihl, legitimerad sjuksköterska sedan 1996 och dessutom distriktssköterska och specialistutbildad inom IVA och anestesi.
Nettan kom till Svensk Vårdsupport för 4,5 år sedan, efter många år inom bland annat den landstingsdrivna sjukvården. Hon menar att det är stor skillnad att arbeta på Svensk Vårdsupport.
– Det är verkligen givande att jobba här. Jag har bättre lönevillkor, jag styr mitt arbete mer själv och Svensk Vård­support är verkligen lyhörda för mina önskemål om vilken typ av uppdrag jag är intresserad av, framhåller hon.

Nettan Kihl, distriktssköterska och specialistutbildad inom IVA och anestesi.
Nettan Kihl, distriktssköterska och specialistutbildad inom IVA och anestesi.
Kontinuitet och arbetsglädje
På Svensk Vårdsupport finns alltid en kontaktperson tillgänglig, dygnet runt, som hjälper till att lösa eventuella problem och som man kan bolla tankar med. Det ger trygghet och gör det enklare att fokusera på själva arbetsuppgifterna.
Det finns en stor flexibilitet och vilja att underlätta för konsultsjuksköterskorna. Exempelvis tillämpar man riktigt snabb löneutbetalning – ofta redan efter en vecka. Eftersom företaget har hela Sverige som arbetsfält och ett omfattande nätverk av uppdragsgivare finns alla möjligheter att tillmötesgå medarbetarnas önskemål och matcha rätt person till rätt uppdrag. Ett tydligt fokus på hög kvalitet ger kontinuitet i uppdragen och arbetsglädje hos personalen.

Tid för familjen
För Linda Engström, som tog sin sjuksköterskeexamen 2007 och är specialistsjuksköterska med inriktning mot barn och unga, var möjligheten att få mer tid med familjen en viktig faktor när hon började på Svensk Vårdsupport. Idag arbetar Linda på en vårdcentral i Norrköping, men hon har även kunnat ta uppdrag i ursprungliga hemstaden Östersund och på så sätt kombinerat jobb med längre vistelser i uppväxtstaden på sommaren och kring jul, tillsammans med familjen, berättar hon.
– Jag trivs väldigt bra i mitt yrke och med att arbeta för Svensk Vårdsupport. Nu kan jag jobba kortare dagar och ändå ha en bättre lön än tidigare. Jag kan även vara ledig på skolloven och få mer tid med mina barn. Här har jag utvecklats och breddat min kompetens tack vare möjligheten att ta olika uppdrag.

Svensk Vårdsupport
Svensk Vårdsupport arbetar med tydlig fokus på kvalitet, såväl gentemot sina konsulter som uppdragsgivare. Visionen är att bli Skandinaviens ledande vårdbemanningsföretag genom bland annat innovativa metoder för rekrytering, förbättringsarbete, vårdkvalitet samt tillgänglighet gentemot såväl medarbetare som kunder.
www.vardsupport.se

www.vardsupport.se