Presentation

Frihet, trygghet och en spännande karriär på Dedicare

Publicerad 11 oktober 2017

Camilla Frick, Jenny Pizzignacco, och Lars Grothén på Dedicare Nurse. Foto: Thomas Henrikson
Camilla Frick, Jenny Pizzignacco, och Lars Grothén på Dedicare Nurse. Foto: Thomas Henrikson
Vill du ha stor frihet att välja när, var och hur du ska arbeta?
Dedicare erbjuder spännande uppdrag i hela landet med fördelaktiga och trygga anställningsvillkor. Här finns ett genuint intresse för att konsultsjuksköterskorna ska trivas och vilja arbeta kvar i vården.

Oavsett var i livet och karriären du befinner dig finns intressanta, roliga och utvecklande uppdrag på Dedicare. Företaget är ett av Sveriges största bemanningsföretag och i kraft av sin storlek och etablerade position finns det nästan alltid möjlighet att skräddarsy lösningar som passar den enskilde konsultsjuksköterskan.
Lars Grothén tog sin sjuksköterskeexamen 1975 och arbetade inom vården i två år innan han satsade på en karriär inom medicinsk teknik. När det för ett par år sedan var dags att gå i pension kände han en längtan tillbaka till sitt ursprungliga yrke.
– Det ligger inte för mig att sitta och lösa korsord, jag ville gärna göra något meningsfullt när jag plötsligt hade så mycket ledig tid. Jag visste ju att det finns ett stort behov av sjuksköterskor, men var osäker på om det skulle vara möjligt att komma tillbaka till vården efter så många år, säger han.
Lars kontaktade Dedicare, som direkt visade intresse och kunde hjälpa Lars till ett uppdrag som passar honom perfekt och där han kunde få en lämplig introduktionsperiod. Idag arbetar han sex till åtta nätter i månaden på en urologavdelning på Södersjukhuset i Stockholm och har ett schema som är anpassat efter att Lars pendlar från bostaden i Kalmar.
– Det är otroligt roligt att vara tillbaka som sjuksköterska och att upptäcka att det jag lärde mig för fyrtio år sedan fortfarande är relevant. Jag vill verkligen betona att man inte behöver känna en hög tröskel även om det är länge sedan man jobbade som sjuksköterska. Dedicare och avdelningen har varit enormt hjälpsamma och verkligen tillgodosett mina speciella önskemål och skräddarsytt ett uppdrag för just mig, säger Lars.

Gillar omväxling
Kollegan Camilla Frick lyfter fram bredden, flexibiliteten och de goda arbetsvillkoren som Dedicare erbjuder. Hon blev färdig sjuksköterska 2009 och har jobbat som konsultsjuksköterska på Dedicare i ett par år. Under den tiden har hon hunnit med flera olika uppdrag och idag arbetar hon på akuten och en ÖNH-avdelning på Huddinge sjukhus. Eftersom hon gillar att resa så är det en stor fördel att kunna arbeta flexibelt och ta ledigt i perioder. Men lika viktigt för Camilla är chansen att bredda kompetensen och pröva på olika områden som sjuksköterska.
– Det är jätteroligt att se hur varierat sjuksköterskeyrket är och att få lära mig nya saker. För mig passar det jättebra med omväxling. Men för den som vill vara på en och samma arbetsplats har Dedicare också väldigt mycket att erbjuda. Konsultcheferna är väldigt tillgängliga, lyhörda och måna om att tillmötesgå konsulternas önskemål. De är verkligen toppen, säger Camilla.

Bra lön och trygghet
Dedicare är också ett av de bemanningsbolag som erbjuder de tryggaste och bästa villkoren för sin personal. Det är ett auktoriserat bolag med kollektivavtal och tjänstepension och där lönerna generellt sett är mycket bra.
– För oss är det viktigt att erbjuda goda villkor, alla sjuksköterskor behövs och vi vill att de ska trivas, utvecklas och stanna kvar i yrket. Ett av de stora problemen inom vården är att sjuksköterskor lämnar yrket, idag arbetar en av tio legitimerade sjuksköterskor utanför vården. Detta är en stor samhällsutmaning och här har Dedicare en viktig funktion att fylla, säger Jenny Pizzignacco, VD på Dedicare Nurse.
Jenny önskar att alla sjuksköterskor som vill testa något nytt, inte är nöjda med sina arbetsvillkor eller som funderar på att lämna vården först ska pröva på en annan arbetsgivare – helst Dedicare.
– Vi är en alternativ arbetsgivare som visar att det går att arbeta inom vården med spännande uppdrag, goda arbetsvillkor och flexibilitet. Eftersom vi är så stora och har så många olika typer av kunder i hela landet så kan vi verkligen hitta lösningar som passar den enskilde. Dedicares sjuksköterskor är generellt mycket nöjda med oss som arbetsgivare och med den personliga kontakten med konsultchefen.
Som sjuksköterska på Dedicare bör du ha minst ett par års erfarenhet och vara trygg i din yrkesroll, berättar Jenny.
– I gengäld erbjuder vi en mångfald av spännande möjligheter och ett arbete där du verkligen kan utvecklas och är uppskattad både av oss och våra kunder.

Dedicare Nurse
Dedicare AB är ett framgångsrikt bemanningsföretag i vårdbranschen som startade sin verksamhet redan 1996. Företaget hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och annan personal inom vården. Tjänsterna inkluderar allt från att förse privata och offentliga vårdgivare med enstaka vikarier över dagen till att bemanna hela avdelningar, enheter eller operationsteam. Dedicare erbjuder goda anställningsvillkor, stora möjligheter till kompetensutveckling och stor flexibilitet. Idag bemannas vården både i Sverige och i Norge av Dedicare.
www.dedicare.se/nurse