Presentation

Satsa på dig själv och må bra på Ofelia Vård

Publicerad 11 oktober 2017

Susanna Thulin, konsultchef och Lisbeth Herrmann, specialistsjuksköterska inom akutsjukvård hos Ofelia Vård. Foto: Gonzalo Irigoyen
Susanna Thulin, konsultchef och Lisbeth Herrmann, specialistsjuksköterska inom akutsjukvård hos Ofelia Vård. Foto: Gonzalo Irigoyen
På Ofelia Vård får du inte bara goda arbetsvillkor och en rolig karriär. Här är personalens hälsa och friskvård en grundbult i verksamheten. Oavsett om du är elitidrottare, vardagsmotionär eller kulturintresserad finns aktiviteter för dig.

– Vi vill ge tillbaka till våra konsulter och skapa sammanhållning och trivsel. Fysisk aktivitet är en så viktig del av välmåendet och att kunna erbjuda det till våra medarbetare ger ett stort mervärde, säger Susanna Thulin, som kom till Ofelia Vård som konsultsjuksköterska för ett drygt år sedan och idag arbetar som konsultchef.
Hon får medhåll av Lisbeth Herrmann, specialistsjuksköterska inom akutsjukvård, som precis har börjat på Ofelia Vård som konsult. Lisbeth, som under en längre tid inte har kunnat träna på grund av en knäskada, har nu kommit igång med löpträning som Ofelia Vård arrangerar i samarbete med elitlöpare.
– Det är fantastiskt roligt att få tillgång till så kvalificerad träning och att lära mig hur jag ska förebygga nya skador. Ofelia Vård har en inriktning som verkligen passar mig, säger hon.

Inspirerande
Förutom löpträning arrangerar Ofelia Vård en rad andra friskvårdsaktiviteter, många av dem kopplade till olika lopp och tävlingar där Ofelia Vård har uppdrag som medicinsk konsult. Vasaloppet, Cykelvasan och olika Swimrun-tävlingar är några exempel, och för den som är intresserad finns också möjlighet att jobba som sjuksköterska vid dessa evenemang. Men det är inte bara fysisk aktivitet som står i fokus för Ofelia Vårds friskvårdssatsningar. Företaget anordnar även föreläsningar, temakvällar, författarträffar och annat.
– Det är väldigt inspirerande att kunna ta del av allt detta och det märks att företaget verkligen bryr sig om sina konsulter. Dessutom lär man känna sina arbetskamrater och det skapar sammanhållning, vilket är extra värdefullt när man arbetar som konsultsjuksköterska, menar Lisbeth.
Som konsultsjuksköterska på Ofelia Vård får du dessutom stora möjligheter att påverka din karriär och välja var och hur du vill jobba. Lisbeth, exempelvis, bor i Stockholm men kommer ursprungligen från Gävle och arbetar nu där varannan vecka.
– Vi har verksamhet i hela landet och har därför stora möjligheter att tillgodose våra konsulters olika önskemål, säger Susanna.
– Tack vare vår bredd och storlek kan vi skräddarsy lösningar så att både medarbetare och kunder blir nöjda.

Ofelia Vård
Ofelia Vård ingår i koncernen Skandinavisk Hälsovård som är en del av Falck Group. Falck är med sina verksamheter ett av de största vårdbemanningsföretagen i Norden. Ofelia Vård hyr ut och rekryterar sjuksköterskor, läkare och annan vårdpersonal till kommuner, landsting och privata vårdgivare. Ofelia Vård är ett auktoriserat bemanningsföretag med medlemskap i Bemanningsföretagen som ingår i Almega. Auktorisationen är en garanti för att vi följer lagar och regler. Vi har kollektivavtal och erbjuder fullt försäkringsskydd och pensionsavtal. I och med det kan våra konsulter alltid känna sig trygga när de arbetar hos oss.
www.ofelia.se