Presentation

Anycare – kvalitet framför kvantitet

Publicerad 13 mars 2018

Kenneth Hopp, före detta sjuksköterska och grundare av Anycare. Foto: Pia Nordlander
Kenneth Hopp, före detta sjuksköterska och grundare av Anycare. Foto: Pia Nordlander
Västeråsbaserade Anycare är ett lite mindre och mycket personligare bemanningsföretag som sätter kvalitet framför kvantitet. Anycare utmärker sig genom att erbjuda högre löner och bättre villkor än andra aktörer, något som lockar många drivna sjuksköterskor.

Anycares grundare, Kenneth Hopp, är själv sjuksköterska i grunden. Redan tidigt under sin karriär insåg han fördelarna med att arbeta som bemanningssjuksköterska och sökte sig därför till Norge. När bemanningsbranschen började få fotfäste även i Sverige tog han steget mot att starta sitt eget företag.
– Som bemanningssjuksköterska har man helt andra möjligheter att välja när och hur man vill arbeta. Förutom de ramar som gäller för respektive uppdrag är det alltså en väldigt flexibel arbetssituation som är till sjuksköterskans förmån. Vi brukar säga att sjuksköterskor som mår bra och blir sedda och uppskattade också gör ett bättre jobb.

Mycket konkurrenskraftig lön
Denna flexibla inställning går hand i hand med det faktum att Anycare fokuserar på kvalitet snarare än kvantitet. Hellre än att vara en av de stora aktörerna har företaget valt att istället ge bättre villkor, vilket inte minst inkluderar en mycket konkurrenskraftig ersättning.
– Eftersom vi är ett mindre bemanningsföretag har vi snabba beslutsvägar, smidiga samarbeten och möjligheten att se var och en av våra sjuksköterskor som individer. Vi har förvisso verksamhet i hela Sverige med fokus på Mälardalen, men vi ser oss snarare som ett komplement till marknadens större aktörer. Därmed kan vi erbjuda villkor som är så förmånliga att våra sjuksköterskor faktiskt inte behöver arbeta heltid.

Kan gå ner i arbetstid
Kenneth berättar att många väljer att gå över till branschen just för att kunna gå ner i arbetstid men ändå tjäna mer än vid en traditionell anställning.
– Andra föredrar att kunna koncentrera sitt arbete till intensiva perioder och sedan vara ledig längre för att exempelvis resa eller få mer tid med barnen. Som bemanningssjuksköterska hos oss ger vi dig alltså möjligheten att helt avgöra vilka uppdrag du tar samt när och var. På så vis kan du anpassa ditt arbete efter livet och inte tvärtom, avslutar Kenneth.

Anycare
Anycare AB inriktar sig på uthyrning av leg. sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor till offentlig sektor och privata vårdgivare. Förutom yrkes- och ansvarsförsäkringar har våra konsulter även tjänstepension och ersättning vid sjukdom. Hos oss lönar det sig att vara lojal och ta hand om sin egen hälsa, därför erbjuder vi förmånlig lojalitetsbonus och friskvårdsbidrag till kontinuerligt arbetande konsulter.

Anycare AB
Tel: 0705-67 56 48
E-post: info@anycare.se
www.anycare.se