Presentation

Det finns alltid något nytt att lära sig hos Dedicare

Publicerad 13 mars 2018

Petra, konsultchef och Kerstin, sjuksköterska hos Dedicare. Foto: Thomas Henrikson
Petra, konsultchef och Kerstin, sjuksköterska hos Dedicare. Foto: Thomas Henrikson
Dedicare är en ansedd bemanningsaktör med omfattande resurser och stor tillgång till uppdrag. För de sjuksköterskor som vill ha möjligheten att utvecklas och bredda sina kunskaper är det kollektivanslutna bemanningsföretaget det självklara valet.

Dedicare är ett av de största bemanningsföretagen för sjuksköterskor och därtill ett av de äldsta i Sverige. Med en sådan erfarenhet och kompetens följer en mognad och en trygghet, både för konsulterna och för kunderna. Konsultchefen Petra har arbetat för Dedicare i knappt ett år och rollen passar henne som hand i handske.
– Jag har bakgrund inom service och HR och här får jag både personalansvaret och kontakten med människor. Jag har tidigare erfarenhet inom bemanningsbranschen, men Dedicare är det företag jag fick störst tillit för. Det finns gott om resurser för konsulterna att utvecklas och kollektivavtalen ger en pålitlighet som inte alltid matchas inom branschen. Dessutom kan vi erbjuda en uppsjö olika uppdrag över hela landet, tack vare heltäckande ramavtal.

Förtroende för konsulterna
Dedicare har sina konsulter i centrum och ser till att lära känna varje sjuksköterska som ansluter sig till dem. I kombination med sina goda kontakter med kommuner och avdelningar ute hos vårdgivarna gör detta att de alltid kan placera rätt person på rätt plats.
– Eftersom vi känner varandra så väl innebär det att vi kan anförtro våra konsulter även med uppdrag där de har mycket att lära. Naturligtvis får de själva välja när, hur och med vad de vill arbeta, så ingen behöver känna sig ute på djupt vatten. Vi välkomnar alla, oavsett inriktning, men just nu har vi särskilt behov av sjuksköterskor inom IVA och OP.

Korta kommunikationsvägar
Sjuksköterskan Kerstin är specialiserad inom medicin och kirurgi. Hon var något av en pionjär inom bemanningsbranschen då hon tidigt 2000-tal anslöt sig till ett av de allra första konsultföretagen. Idag är hon 68 år och har arbetat som konsultsjuksköterska i över ett decennium.
– Jag brukade komma och gå inom vården, mycket på grund av att jag till sist blev rastlös och kände att jag saknade utmaningar. Då jag började arbeta som konsult ändrades det – här har jag stor frihet och känner mig alltid stimulerad och utmanad. Jag kan gå in och göra det uppdrag som jag står för och jag är inte bara ett anställningsnummer. Jag är Kerstin! Det är till stor del tack vare Dedicares platta organisation och korta kommunikationsvägar – det är aldrig några problem att bara lyfta luren och prata med sin konsultchef. Det är skönt att veta att jag alltid har det stödet i ryggen och det ger mig också tryggheten att säga ifrån om något inte känns rätt.
Kerstin berättar att en stor anledning till att hon blivit kvar hos just Dedicare är den positiva feedback hon får när hon har gjort ett bra arbete, vilket också har lett till en större arbetsglädje.
– Om det går en dag då jag inte skrattar på jobbet, då är något fel. Jag tror att det hör till Dedicares företagskultur, det är ett givande och tagande. Sedan beror det naturligtvis på hur nyfiken och flexibel man är själv; för mig handlar det om att ständigt få uppleva något jag aldrig har upplevt förut.

Marie, barnsjuksköterska hos Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen
Marie, barnsjuksköterska hos Dedicare. Foto: Gonzalo Irigoyen
Nya, trevliga kollegor
En av Kerstins kollegor, barnsjuksköterskan Marie har å sin sida bara arbetat för Dedicare sedan förra året, men hon har inte ångrat sitt beslut att bli konsult en sekund. Hon har jobbat på BVC i många år och känner sig trygg med yrket, men ville prova något nytt och få större inflytande över sin arbetssituation.
– Jag flyttade till Stockholm i början av hösten och började hos Dedicare i oktober. Det är verkligen positivt att ha en så stor frihet med sin tid – jag väljer själv när jag vill jobba och inte, och det är spännande och lärorikt att arbeta på olika arbetsplatser och träffa nya kollegor. Att arbeta som konsult är en möjlighet att prova uppdrag som ligger utanför min specialisering.
Hon hörde talas om Dedicare från en kollega och efter att ha kollat upp företaget och dess villkor tog hon kontakt.
– Dedicare har utmärkta villkor, en bra lön och semesterersättning. Dessutom är de väldigt lätta att ta kontakt med, både via mejl och via telefon. En annan aspekt jag tycker mycket om är möjligheten att gå olika utbildningar via företaget; Dedicare erbjuder föreläsningar, kurser som exempelvis HLR och även after work då och då, vilket är en möjlighet att träffa kollegor inom företaget. Det finns alltid något nytt att lära sig, avslutar hon.

Dedicare Nurse
Dedicare AB är ett framgångsrikt bemanningsföretag i vårdbranschen som startade sin verksamhet redan 1996. Företaget hyr ut och rekryterar läkare, sjuksköterskor och annan personal inom vården. Tjänsterna inkluderar allt från att förse privata och offentliga vårdgivare med enstaka vikarier över dagen till att bemanna hela avdelningar, enheter eller operationsteam. Dedicare erbjuder goda anställningsvillkor, stora möjligheter till kompetensutveckling och stor flexibilitet. Idag bemannas vården både i Sverige och i Norge av Dedicare.
www.dedicare.se/nurse